מתכונים חמים

מרק עוף

מתכון של השף אלון גונן ממסעדת אל-בריו

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק עוף עם שוק אפוי (צילום: יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 סועדים:
  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 1 ראש סלרי
  • 1 ראש פטרוזיליה
  • 2 ארטישוק ירושלמי
  • 1 תפוח אדמה ( חתוכים לקוביות קטנות)
  • 20 שיני שום קלופות +כוס יין לבן ( לאפות בתנור 180 מעלות בתבנית עד לקבל צבע זהוב )
  • כפית פלפל שחור
  • כפית מלח,
  • רבע כפית גינג'ר
  • 7 חוטי זעפרן
  • עלה דפנה
  • 5 ס"מ של למון גראס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב לצקת 2 ליטר מים והכניס את כל הירקות פנימה,לאחר רתיחה להוסיף את העוף להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה למינימום. לבשל עד שתפוח האדמה מוכן.
  • 2. להוסיף פלפל שחור, מלח, ג'ינג'ר, זעפרן, עלה דפנה, למון גראס ושיני השום האפויות ביין. לבשל עוד 10 דק ולהגיש.
  • 3. למזוג לקערות מרק עם כף אורז באמצע לקשט בנענע טרייה ולהגיש.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully