מרק עוף
מתכון של השף אלון גונן ממסעדת אל-בריו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 סועדים:
- 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות
- 2 בצלים
- 2 גזרים
- 1 ראש סלרי
- 1 ראש פטרוזיליה
- 2 ארטישוק ירושלמי
- 1 תפוח אדמה ( חתוכים לקוביות קטנות)
- 20 שיני שום קלופות +כוס יין לבן ( לאפות בתנור 180 מעלות בתבנית עד לקבל צבע זהוב )
- כפית פלפל שחור
- כפית מלח,
- רבע כפית גינג'ר
- 7 חוטי זעפרן
- עלה דפנה
- 5 ס"מ של למון גראס
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב לצקת 2 ליטר מים והכניס את כל הירקות פנימה,לאחר רתיחה להוסיף את העוף להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה למינימום. לבשל עד שתפוח האדמה מוכן.
- 2. להוסיף פלפל שחור, מלח, ג'ינג'ר, זעפרן, עלה דפנה, למון גראס ושיני השום האפויות ביין. לבשל עוד 10 דק ולהגיש.
- 3. למזוג לקערות מרק עם כף אורז באמצע לקשט בנענע טרייה ולהגיש.