מרק עוף מסורתי
המתכון באדיבות מסעדת 'סנדר'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עוף שלם מחולק
- חצי קילו עצמות בקר
- 2 גזרים
- 2 בצלים
- 1 תפוח אדמה
- צרור שמיר
- צרור פטרוזיליה
- צרור עלי סלרי
- 1 שורש
- כף אבקת מרק עוף אמיתי
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. את העוף והעצמות מבשלים בתוך סיר עם מים עד למצב רתיחה.
- 2. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים.
- 3. מוסיפים מים חדשים מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש.
- 4. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים(אחרי שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ- 45 ד'.
- 5. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה. מספר דקות לפני הוספת הקרעפלך מוסיפים למרק את הלוקשן (אטריות ביצים).