וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עדשים

המרק הזה טוב לרווקים כי הוא כאמור ארוחה שלמה, והוא יחזיק מעמד במשך שבוע במקרר, וטעמו אף ישתפר ככל שיעברו הימים. הוא מתחמם נפלא במיקרו, וכשהוא מחכה בבית אחרי יום עבודה מפרך, תלאות היום מיד נשכחות

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

מרק עדשים. צבי טריגר
מרק עדשים

מצרכים למתכון

  • מצרכים ל-6 מנות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • קופסת שימורים של קוביות עגבניות (800 גר')
  • ½ קילו עדשים ירוקות
  • 12 כוסות מים, ציר ירקות או ציר עוף
  • 6 ענפי טימין
  • ½ כוס פסטה קצרה (פוזילי, פרפלה או פנה, ואפשר גם פתיתים)
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה:
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • שמן זית לזילוף

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר גדול את השמן.
  • 2. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, ומאדים דקה-שתיים.
  • 3. מוסיפים את השום הקצוץ, מלח ופלפל, מערבבים, ומאדים כ-8-10 דקות, עד שהירקות מתרככים, אבל לא מזהיבים. אם הירקות מתחילים להזהיב, מנמיכים את האש.
  • 4. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות, עם הנוזלים, ומערבבים. מביאים לרתיחה, ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, כ-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה מעט.
  • 5. מוסיפים את העדשים ומערבבים עד שכל העדשים מצופים ברוטב העגבניות שבסיר. מוסיפים את הנוזלים (המים או הציר) ואת גבעולי הטימין. מערבבים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית את הסיר, ומבשלים כ-30 דקות, עד שהעדשים כמעט מוכנות.
  • 6. מוסיפים את הפסטה, בוחשים, ומבשלים כ-8 דקות נוספות.
  • 7. כשהמרק מוכן, מרחיקים את ענפי הטימין.
  • 8. להגשה: מוזגים מהמרק לקערת ההגשה, מזליפים מעט שמן זית, וזורים גבינת פרמזן מגוררת.
  • 9. הערה: כמות הנוזלים במתכון תלויה בסוג העדשים ובפסטה. לפעמים צריך להוסיף עוד כוס או שתיים במהלך הבישול, אם המרק מסמיך מדי לטעמכם. אפשר כמובן גם לוותר על הוספת הנוזלים, ואז מתקבל נזיד עדשים סמיך מאוד, ולא פחות טעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully