- 1. מחממים בסיר גדול את השמן.
-
- 2. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, ומאדים דקה-שתיים.
-
- 3. מוסיפים את השום הקצוץ, מלח ופלפל, מערבבים, ומאדים כ-8-10 דקות, עד שהירקות מתרככים, אבל לא מזהיבים. אם הירקות מתחילים להזהיב, מנמיכים את האש.
-
- 4. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות, עם הנוזלים, ומערבבים. מביאים לרתיחה, ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, כ-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה מעט.
-
- 5. מוסיפים את העדשים ומערבבים עד שכל העדשים מצופים ברוטב העגבניות שבסיר. מוסיפים את הנוזלים (המים או הציר) ואת גבעולי הטימין. מערבבים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית את הסיר, ומבשלים כ-30 דקות, עד שהעדשים כמעט מוכנות.
-
- 6. מוסיפים את הפסטה, בוחשים, ומבשלים כ-8 דקות נוספות.
-
- 7. כשהמרק מוכן, מרחיקים את ענפי הטימין.
-
- 8. להגשה: מוזגים מהמרק לקערת ההגשה, מזליפים מעט שמן זית, וזורים גבינת פרמזן מגוררת.
-
- 9. הערה: כמות הנוזלים במתכון תלויה בסוג העדשים ובפסטה. לפעמים צריך להוסיף עוד כוס או שתיים במהלך הבישול, אם המרק מסמיך מדי לטעמכם. אפשר כמובן גם לוותר על הוספת הנוזלים, ואז מתקבל נזיד עדשים סמיך מאוד, ולא פחות טעים.