וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ירקות כתומים ותירס

המתכון באדיבות אתר מועצת הירקות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

דלעת. Artoday
דלעת

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים:
  • 1 ק"ג דלעת או דלורית
  • 1/2 ק"ג בטטות
  • 1/2 ק"ג גזר
  • 2 בצלים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 כף חמאה או מרגרינה
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס גרגירי תירס
  • 1 צרור פטרוזיליה (קשור בחוט)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתיבול
  • 1 גביע קרם פרש לקישוט (אם רוצים)
  • 1 כוס גרגירי תירס לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הדלעת, הבטטות והגזרים, וחותכים לקוביות בינוניות.
  • 2. חותכים את הבצלים והסלרי לקוביות קטנות ומטגנים אותן בכף חמאה בסיר בינוני עד שיזהיבו.
  • 3. מוסיפים לסיר את שאר הירקות החתוכים, יין לבן, מים, כוס גרגירי תירס ואת צרור הפטרוזיליה, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
  • 4. מורידים את הסיר מהאש ומוציאים את צרור הפטרוזיליה. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר.
  • 5. מעבירים את הנוזלים דרך מסננת בחזרה לסיר, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומתבלים. מגישים חם, מקושט בקרם פרש ובגרגירי תירס נוספים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully