פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מרק ירקות כתומים ותירס

      המתכון באדיבות אתר מועצת הירקות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דלעת (Artoday)
      דלעת (Artoday)

      מצרכים

      • ל-6 סועדים:
      • 1 ק"ג דלעת או דלורית
      • 1/2 ק"ג בטטות
      • 1/2 ק"ג גזר
      • 2 בצלים
      • 2 גבעולי סלרי
      • 1 כף חמאה או מרגרינה
      • 1 כוס יין לבן
      • 2 כוסות מים
      • 1 כוס גרגירי תירס
      • 1 צרור פטרוזיליה (קשור בחוט)
      • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
      • מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתיבול
      • 1 גביע קרם פרש לקישוט (אם רוצים)
      • 1 כוס גרגירי תירס לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את הדלעת, הבטטות והגזרים, וחותכים לקוביות בינוניות.
      • 2. חותכים את הבצלים והסלרי לקוביות קטנות ומטגנים אותן בכף חמאה בסיר בינוני עד שיזהיבו.
      • 3. מוסיפים לסיר את שאר הירקות החתוכים, יין לבן, מים, כוס גרגירי תירס ואת צרור הפטרוזיליה, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
      • 4. מורידים את הסיר מהאש ומוציאים את צרור הפטרוזיליה. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר.
      • 5. מעבירים את הנוזלים דרך מסננת בחזרה לסיר, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומתבלים. מגישים חם, מקושט בקרם פרש ובגרגירי תירס נוספים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -