עוגת תמרים
עוגה שקל וכיף מאוד להכין עם הילדים. אם יש לכם במקרה כמות יפה של תמרים במקרר, אפשר לטחון ולהשתמש בהם, אבל למי שאין - גם ממרח תמרים יעשה את העבודה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- כוס סוכר חום
- כוס וחצי קמח
- 1 כפית קינמון
- 4\3 כוס שמן
- 2\1 קופסה ממרח תמרים + כוס מים רותחים
- 50 גרם אגוזים
אופן ההכנה
- 1. בקערה גדולה שמים קמח, ביצים, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון, שמן וסוכר חום. ובוחשים היטב היטב ללא צורך במקצף ידני!
- 2. בקערה נפרדת שמים ממרח תמרים, שופכים עליו כוס מים רותחים ומערבבים. מוסיפים את האגוזים ויוצקים לקערה הגדולה. מערבבים ומעבירים לתבנית אפיה.
- 3. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות בערך חצי שעה.