וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתח פורטרהאוס בבירה

בירת אייל היא אדמדמה, עם טעמים פירותיים, כשמשדכים אותה לנתח פורטרהאוס מובחר, כפי שעושים במסעדת NG התל אביבית, מקבלים חגיגת טעמים משכרת.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פורטרהאוס בבירה.
פורטרהאוס בבירה

מצרכים למתכון

  • נתח פורטרהאוס מיושן של עגל במשקל של 1.2 – 1.6 קילו
  • כוס בירת אייל
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס על הנתח. במחבת סטייקים מברזל או על גריל סוגרים את הנתח משני צדדיו כ-7 דקות כל צד.
  • 2. מורידים מהאש, חותכים לאורך העצם ומפרידים את הסינטה והפילה.
  • 3. את הפילה חותכים לשתיים ואת הסינטה פורסים בעובי של אצבע וחצי. מפזרים על המחבת מלח ופלפל שחור גרוס מסדרים את העצם הסינטה והפילה למצבם המקורי בתוך המחבת. את הסינטה יש לסדר כמניפה אחד ליד השני.
  • 4. מניחים קוביות חמאה על פני הבשר ומפזרים שוב מלח ופלפל.
  • 5. יוצקים את הבירה לתחתית המחבת ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות כ 6 דקות או יותר, תלוי במידת העשייה הרצויה.
  • 6. מוציאים מהתנור ומניחים על להבה של גז עד שהחמאה המומסת מתחילה לרתוח. עם כף אוספים את החמאה כשהיא רותחת ושופכים על הבשר מספר פעמים.
  • 7. מגישים שהחמאה עדיין רותחת ומבעבעת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully