סיגרים במילוי גבינה ואפרסקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-40 סיגרים:
- 10 עלי פילו של "מעדנות", מופשרים
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- למלית:
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% של "השף הלבן" מפוררת
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1 כוס קוביות אפרסקים קטנות בגודל 1/2 ס"מ
- 1 ביצה טרופה
- להגשה:
- דבש
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה. לא משתהים על מנת שהמלית לא תפריש נוזלים.
- 3. מכינים את הסיגרים ואופים: מברישים עלה פילו בחמאה ומחלקים ל-4 מלבנים שווים. מניחים פס מלית בעובי 1 ס"מ לרוחב השליש התחתון של כל מלבן. מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים לסיגר הדוק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
- 4. אופים 15-12 דקות עד להזהבה עמוקה. מגישים חמים עם דבש.