- 1. טורפים בעזרת מטרפה את המסקרפונה עם הדבש והווניל ומצננים במקרר למשך שעתיים.
-
- 2. מרתיחים ליטר מים עם ½ כוס סוכר, מיץ לימון ומקל וניל. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כעשר דקות על להבה נמוכה. מוציאים את התפוחים וממתינים שיתקררו.
-
- 3. מברישים עלה סיגר בחמאה מומסת ומעבירים בעדינות לכלי חסין חום בקוטר של 15 ס"מ בערך.
-
- 4. מניחים במרכז את התפוח ומפזרים מסביבו את האגוזים, הצימוקים והאוכמניות.
-
- 5. בוזקים למעלה מעט קינמון וכפית סוכר.
-
- 6. חוזרים על הפעולה עם התפוחים הנותרים.
-
- 7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה או עד שעלי הסיגר זהובים.
-
- להגשה: מחלצים בעדינות את המאפה ומניחים במרכז צלחת הגשה. יוצקים למעלה כף נדיבה מקרם המסקרפונה ומעטרים מסביב בדבש וקינמון. נועצים מקל קינמון במרכז כל תפוח ואת יתרת הקרם בכלי מרכזי עבור מי שירצה תוספת.