מתכונים חמים

תפוחים בקערת עלה סיגר עם אגוזים וקרם מסקרפונה ודבש

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

תפוח בעלה סיגר ומסקרפונה ( דנה שיין ) (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 תפוחים בגודל בינוני (רצוי סמיט) ללא הליבה
  • ליטר מים
  • מקל וניל חצוי לאורכו
  • ½ כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 עלי סיגר מופשרים
  • 40 גר' חמאה מומסת
  • 100 גר' פקאן שבור לחתיכות (או שקדים משובבים)
  • 50 גר' צימוקים
  • 50 גר' אוכמניות מיובשות או זרשק (לא חובה)
  • 4 כפיות מיץ לימון
  • מעט קינמון
  • 4 כפיות סוכר
  • לקרם מסקרפונה:
  • 250 גר' מסקרפונה
  • כף דבש
  • כפית תמצית וניל
  • מקלות קינמון לקישוט (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. טורפים בעזרת מטרפה את המסקרפונה עם הדבש והווניל ומצננים במקרר למשך שעתיים.
  • 2. מרתיחים ליטר מים עם ½ כוס סוכר, מיץ לימון ומקל וניל. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כעשר דקות על להבה נמוכה. מוציאים את התפוחים וממתינים שיתקררו.
  • 3. מברישים עלה סיגר בחמאה מומסת ומעבירים בעדינות לכלי חסין חום בקוטר של 15 ס"מ בערך.
  • 4. מניחים במרכז את התפוח ומפזרים מסביבו את האגוזים, הצימוקים והאוכמניות.
  • 5. בוזקים למעלה מעט קינמון וכפית סוכר.
  • 6. חוזרים על הפעולה עם התפוחים הנותרים.
  • 7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה או עד שעלי הסיגר זהובים.
  • להגשה: מחלצים בעדינות את המאפה ומניחים במרכז צלחת הגשה. יוצקים למעלה כף נדיבה מקרם המסקרפונה ומעטרים מסביב בדבש וקינמון. נועצים מקל קינמון במרכז כל תפוח ואת יתרת הקרם בכלי מרכזי עבור מי שירצה תוספת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully