מתכונים חמים

סיגרים ממולאים בשוקולד ותפוזים

באדיבות ישראל אהרוני, מתוך The Art of Mixing Chocolate Wine Music

מתכון מאת: ישראל אהרוני. צלם: נלי שפר, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סיגרים במילוי שוקולד ותפוז

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 דפי בצק פילו מופשרים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח (אפשר בטעם תפוזים)
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות ליקר תפוזים משובח
  • 2 כפות קליפת תפוז מגורדת
  • 2 חלמונים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. מכינים את הקרם: מבשלים בסיר שמנת, קוביות שוקולד, ליקר וקליפת תפוזים. מקררים במקרר מספר שעות.
  • 3. מכינים את הסיגרים: חותכים את הבצק לריבועים בגדול של 15 ס"מ (אפשר עם מספרים). מורחים את ריבועי הבצק במעט חמאה ממוסת. מניחים על כל ריבוע בצק ריבוע נוסף. לאורך הצלע של כל ריבוע בצק מניחים תלולית מוארכת של מילוי השוקולד (אפשר עם שק זילוף). מקפלים כס"מ בצק משני צידי הריבוע, על קצות מילוי השוקולד, כדי לסגור את הקצוות ומגלגלים ל"סיגר" מהודק.
  • 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הסיגרים. מורחים את הסיגרים במעט חמאה מומסת ואופים עד שהם זהובים. מגישים חם, עם תותים שלמים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully