וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרוב ממולא בעגבניות, בקר, עוף ואורז

כרוב הוא ירק מרענן נהדר, אבל עם קצת עבודה, הוא יכול בין רגע להפוך למעטפת קלילה, שמחמיאה מאוד לבשר ולמילוי שבתוכו.

מתכון מאת: עופר ורדי ופטר שיקלושי, מערכת וואלה

כרוב ממולא. ברני ארדוב, ברני ארדוב
כרוב ממולא/ברני ארדוב

מצרכים למתכון

  • 1 ראש כרוב
  • 350 גרם בשר בקר טחון
  • 150 גרם בשר עוף טחון
  • חצי כוס אורז שטוף
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קטן מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • 2 ביצים
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • שמן / פיסות אווז מעושן
  • 1 ק"ג כרוב חמוץ שטוף
  • 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • סוכר
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מפרידים את עלה הכרוב: ערב הבישול עוטפים את הכרוב בניילון נצמד ומקפיאים אותו או שמבשלים אותו במים רותחים עד שעליו מתרככים.
  • 2. מצננים ומפרקים את העלים. אפשרות נוספת: עוטפים את הכרוב בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל למשך רבע שעה.
  • 3. המלית: מערבבים בקערה בשר, אורז, שמן, שום, בצל מגורר, מלח, פלפל וביצים. מעבדים לעיסה אחידה.
  • 4. מניחים במרכזו של כל עלה כף מעיסת המילוי ומקפלים את שולי העלה כמו שעוטפים חבילה.
  • 5. בסיר רחב מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן או באווז מעושן. מסירים מעל האש ומוסיפים פפריקה וכרוב חמוץ מכסים במים רותחים ומרתיחים.
  • 6. מניחים בסיר את עלי הכרוב הממולאים. מכסים במכסה ומבשלים כחצי שעה עד שהם מתרככים.
  • 7. מערבבים רסק עגבניות עם קמצוץ סוכר, פלפל שחור, מלח ומעט שמן. יוצקים על עלי הכרוב ומבשלים עוד כמה דקות.
  • 8. מגישים את הכרוב הממולא לשולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully