וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי קממבר, עם אנדיב, שאלוט ותאנים על פונדו גבינה כחולה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

רביולי קממבר, עם אנדיב, שאלוט ותאנים. ברני ארדוב
רביולי קממבר, עם אנדיב, שאלוט ותאנים

מצרכים למתכון

  • ½ כמות בצק פסטה (מצורף לינק)
  • למילוי:
  • 200 גר' גבינת קממבר
  • ביצה טרופה
  • 2 ראשי אנדיב מפורקים לעלים
  • 6-8 תאנים חתוכות לרבעים
  • מעט סוכר
  • 100 גר' פקאן קלוי
  • 6 בצלי שאלוט פרוסים דק מאד
  • לויניגרט:
  • חרדל
  • סילאן
  • שמן זית
  • חומץ שמפניה (או חומץ בן יין לבן)
  • לפונדו:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גר' גבינה כחולה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הקממבר לקוביות קטנות, בהתאם לגודל הרביולי.
  • 2. מכינים את הרביולי: פותחים את הבצק לדפים דקיקים. מברישים מחצית מהדפים בביצה טרופה ומניחים את קוביות הקממבר. מכסים בדפי הפסטה הנותרים. מהדקים בעזרת האצבעות מסביב לכל קוביית קממבר.
  • 3. ממיסים בסיר שמנת מתוקה עם גבינה כחולה. יש להימנע מרתיחה ומידי פעם לערבב, עד שמתקבל נוזל חלק.
  • 4. מניחים את התאנים על משטח חסין אש, זורים מעט סוכר וצולים בעזרת מבער (ברנר) או בגריל.
  • 5. מערבבים את כל חומרי הויניגרט.
  • 6. מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים כ5-6 דקות (תלוי בגודל) ומסננים.
  • 7. שמים בקערה את האנדיב, השאלוט, הפקאן, התאנים והרביולי. יוצקים את הויניגרט ומערבבים בעזרת הידיים.
  • 8. להרכבת המנה: שמים בתחתית צלחת עמוקה כמה כפות מהפונדו. מניחים מעל את הסלט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully