מרינדה נפלאה לחזה עוף, סטייקים וצלעות של כבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 700 גרם חזה עוף
- 1 כף חומץ בלסמי איכותי
- 2 כפיות חרדל די מלאות
- 2 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס שמן זית
- כ- 10 עלים גדולים של בזיליקום - קצוצים
- פלפל שחור טרי
אופן ההכנה
- 1. חותכים את חזה העוף לנתחים הרצויים. אם רוצים לשפד את הבשר רצוי לנתחים שווים ולא מאד קטנים.
- 2. מכינים ויניגרט: מערבבים בקערה גדולה את החרדל והבלסמי. מזליפים את השמן בזרם איטי, תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מוסיפים את השום, הבזיליקום והפלפל ומערבבים.
- 3. עוטפים את חזה העוף במשרה ומשהים במקרר עד לשימוש. לפני הצליה מתבלים במלח.