- 1. מכינים את המילוי: שמים במעבד מזון את הפיסטוקים וטוחנים דק. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי וטוחנים הכל יחד. מעבירים לשקית זילוף.
-
- 2. פותחים את בצק הפסטה לדפים דקים (מס' 6 במכונה ביתית). בכל פעם עובדים עם כמות קטנה של בצק כדי למנוע התייבשות.
-
- 3. מברישים את דף הפסטה בביצה טרופה וחותכים ריבועים בעזרת קורץ, גלגלת או סכין.
-
- 4. מניחים תלולית מהמילוי במרכז ומקפלים למשולש כמו בורקס. מהדקים היטב בשוליים.
-
- 5. תופסים את שתי הפינות הרחוקות ומהדקים לצורת טבעת. כך ממשיכים עם כל הכמות. מניחים בצד על גבי משטח מקומח מכוסה במגבת.
-
- 6. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הטורטליני כ4-5 דקות.
- 7. בינתיים, ממיסים במחבת חמאה ושמן זית. מוסיפים את עלי המרווה (עם הצד הפרוותי כלפי מטה), קליפת הלימון, מיץ הלימון והפיסטוקים.
-
- 8. מוסיפים למחבת את הטורטליני, מתבלים במעט מלח גס, מקפיצים קלות ומגישים.