וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורטליני פיסטוק וריקוטה בחמאת מרווה ולימון

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טורטליני פיסטוק. ברני ארדוב
טורטליני פיסטוק

מצרכים למתכון

  • 1/2 כמות בצק פסטה (לינק מצורף)
  • ביצה טרופה להברשה
  • למילוי:
  • 100 גר' פיסטוקים קלופים קלויים
  • 250 גר' ריקוטה (מומלץ ריקוטה באפלו)
  • 100 גר' פרמז'ן מגוררת
  • כפית קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 60 גר' חמאה
  • 5 עלי מרווה
  • 50 גר' פיסטוקים קלופים קלויים
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • מעט מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המילוי: שמים במעבד מזון את הפיסטוקים וטוחנים דק. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי וטוחנים הכל יחד. מעבירים לשקית זילוף.
  • 2. פותחים את בצק הפסטה לדפים דקים (מס' 6 במכונה ביתית). בכל פעם עובדים עם כמות קטנה של בצק כדי למנוע התייבשות.
  • 3. מברישים את דף הפסטה בביצה טרופה וחותכים ריבועים בעזרת קורץ, גלגלת או סכין.
  • 4. מניחים תלולית מהמילוי במרכז ומקפלים למשולש כמו בורקס. מהדקים היטב בשוליים.
  • 5. תופסים את שתי הפינות הרחוקות ומהדקים לצורת טבעת. כך ממשיכים עם כל הכמות. מניחים בצד על גבי משטח מקומח מכוסה במגבת.
  • 6. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הטורטליני כ4-5 דקות.
  • 7. בינתיים, ממיסים במחבת חמאה ושמן זית. מוסיפים את עלי המרווה (עם הצד הפרוותי כלפי מטה), קליפת הלימון, מיץ הלימון והפיסטוקים.
  • 8. מוסיפים למחבת את הטורטליני, מתבלים במעט מלח גס, מקפיצים קלות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully