וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט רביולי לבנה וזעתר

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

סלט רביולי לבנה וזעתר. ברני ארדוב
סלט רביולי לבנה וזעתר

מצרכים למתכון

  • ½ כמות בצק פסטה (ראו קישור בצד)
  • 250 גר' לבנה
  • 2 כפות שמן זית
  • כף זעתר
  • ביצה טרופה
  • 1 חציל בלאדי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כפית דבש
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • כפית טימין טרי
  • 2 עגבניות תמר אדומות ומוצקות
  • 8 צנוניות פרוסות דק
  • 1 חבילה מיקס בייבי
  • 1/2 כוס עלי זעתר טרי
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה
  • 100 גר' צנוברים קלויים
  • 100 גר' כדורי מוצרלה באפלו קטנים
  • שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. פותחים את הבצק לדפים דקים (מס' 6 במכונת פסטה ביתית).
  • 2. מכסים חצי מהכמות במגבת ומברישים את המחצית השניה בביצה טרופה.
  • 3. מערבבים לבנה עם שמן זית וזעתר. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים גבעות קטנות של לבנה על דף הפסטה.
  • 4. מכסים במחצית השניה של דפי הפסטה, מהדקים מסביב למילוי וקורצים עיגולים קטנים. מכסים במגבת ושומרים במקפיא.
  • 5. מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
  • 6. מערבבים בקערה שמן זית, דבש, מלח, פלפל שחור וטימין. מוסיפים את קוביות החצילים, מערבבים ומעבירים לתבנית. צולים בתנור כ15 דקות, עד שקוביות החצילים מזהיבות.
  • 7. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הרביולי כ5 דקות. מסננים.
  • 8. שמים בקערה את העגבניות, הצנוניות, העלים, קוביות החצילים, הצנוברים, המוצרלה והרביולי.
  • 9. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים. מתבלים במעט שמן זית, לימון מלח ופלפל לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully