וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם תאנים, תמרים ואגוזים

מתוך ספרו של אורי שפט "לחם בבית" באדיבות מאפיית לחמים

מתכון מאת: מערכת וואלה!

לחם תאנים, תמרים ואגוזים. דניאל לילה
לחם תאנים, תמרים ואגוזים

מצרכים למתכון

  • להכנת 3 כיכרות -
  • להכנת בצק מקדים - מכינים 24 שעות מראש-
  • 150 גרם (1 כוס) קמח חיטה מלא מנופה
  • 90 גרם (2/3 כוסות) קמח שיפון מנופה
  • 200 גרם (3/4 כוס) מים
  • 1 גרם (קורט) שמרים טריים
  • 20 גרם דבש (1 כף)
  • קורט מלח
  • לבצק (שוקלים את כל החומרים לבצק)
  • 300 (2 ושליש כוסות) גרם קמח חיטה לבן מנופה
  • 150 (2/3 כוס) מ"ל מי ברז קרים
  • 25 גרם (2.5 כפות) שמרים טריים
  • 460 גרם בצק מקדים (כל הבצק)
  • 10 גרם (כף מחוקה) מלח
  • 10 גרם (1 כף) שמן
  • 5 גרם (1 כפית) סוכר
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 100 גרם תאנים מיובשות (5 יחידות) חתוכות לרבעים
  • 100 גרם (10 יחידות) תמרים טריים

אופן ההכנה

  • 1. הכנת בצק מקדים: מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר, מערבבים בעזרת וו לישה עד לאיחוד החומרים. מכסים את הקערה בניילון, משאירים אותה שעתיים בטמפרטורת החדר ומכניסים לקירור עד למחרת.
  • 2. אופן הכנת הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים לפי הסדר:בצק שהוכן יום קודם, קמח, מלח, שמן וסוכר. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 3 דקות, לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 6 דקות, לקבלת גמיש ומעט קשה.
  • 3. מנמיכים את המהירות, מוסיפים תאנים, תמרים ואגוזי מלך, מערבבים דקה עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות לשים ביד עוד כדקה ומגלגלים לכדור.
  • 4. התפחה: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 60 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים בעזרת סכין, מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים על משטח מקומח קלות ל-10 דקות. מועכים כל כדור לעיגול בעובי 3 ס"מ ומגלגלים לכיכרות מוארכות ומהודקות.
  • 6. מניחים את הכיכרות בתבנית אינגליש קייק באורך 20 ס"מ, חורצים בכיכר 3 חריצים ומכסים. מתפיחים 90 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות. ניתן למרוח אותן כעת בביצה טרופה.
  • 7. אפייה: אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש. מנמיכים ל-190 מעלות ואופים עוד 20 דקות. מוציאים את הלחמים מהתבניות, מחזירים אותם לתנור ואופים עוד 8 דקות על רשת, עד שצבעם חום. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully