וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש תרד

באדיבות קונדיטוריית בן עמי

מתכון מאת: מערכת וואלה!

קיש תרד של קונדיטורית בן עמי.
קיש תרד של קונדיטורית בן עמי

מצרכים למתכון

  • לבצק הקיש:
  • 180 גרם קמח
  • 120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית סוכר
  • כמה טיפות מיץ לימון
  • 2 כפות מי קרח
  • למילוי התרד:
  • 500 גר' תרד קצוץ ושטוף
  • 80 גר' גבינה בולגרית מגורדת
  • נענע על פי הטעם
  • לבלילה:
  • 4 ביצים
  • 2 יח' שמנת חמוצה (500 מ"ל)
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: לעבד את כל החומרים לבצק במעבד מזון עד לקבלת בצק, זהירות שלא לעבד את הבצק יותר מדי.
  • 2. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, להעביר לתבנית בקוטר 26 ס"מ ולהקפיא כחצי שעה.
  • 3. אופים את הבצק אפייה מקדימה (מניחים על הבצק נייר כסף ועליו משקולת כמו קטניות), בתנור שחומם מראש ל- °175,למשך כ- 15 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות עד שמזהיב.
  • 4. מכינים את מילוי התרד: מחממים במחבת מעט שמן זית ומאדים את התרד מס' דקות. מורידים מהאש ומסננים.
  • 5. מערבבים את חומרי המילוי והבלילה ומסדרים על הבצק .
  • אופים בתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully