דגים ברוטב עגבניות חריף
עד כמה חריפים יהיו הדגים, זו כבר החלטה שלכם. דורעם גונט מעלה ניחוחות של מטבח מרוקאי כשהוא מבשל דג בורי ברוטב עגבניות חריף, כזה שכיף לנגב עם חלה טרייה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
- 2 גזרים, קלופים ופרוסים דק
- 1 מקל סלרי, פרוס דק
- 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות (או לפי הטעם)
- 1/2 1 כפות פפריקה מתוקה בשמן
- 500 גרם עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1/4 1 כוסות מים
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל
- דג בס או בורי במשקל כ-1.5 ק"ג, נקי ופרוס לפרוסות רוחב בעובי 3-4 ס"מ (עם העצם)
- צרור קטן של פטרוזיליה, נענע או כוסברה, קצוצות דק
- קליפה מגוררת דק ומיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- 1. במחבת רחבה ועמוקה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיתרכך, כחמש דקות.
- 2. מוסיפים את הגזר, הסלרי והפלפל החריף, ומטגנים 5 דקות נוספות.
- 3. מוסיפים את הפפריקה, העגבניות, רסק העגבניות והמים. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
- 4. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות מבושלים, כ-20 דקות.
- 5. מניחים את הדגים במחבת ומכסים אותם ברוטב. מכסים ומבשלים עד שהדגים מוכנים, כ-15-20 דקות.
- 6. מפזרים על הדגים עשבי תיבול קצוצים וקליפת לימון מגוררת, וסוחטים חצי לימון. מגישים מיד, עם לחם או חלה טריה ואפשר גם טחינה.