לביבות ארטישוק ירושלמי וחרדל דיז'ון
מתכון של רותי קרניאל ל"ספייסס כלים וטעמים"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף לחתיכות
- מעט קמח
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- מעט עלי טימין
- שן שום כתושה
- חלמון אחד
- מלח ופלפל גרוס
- חמאה לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הארטישוק הירושלמי עד התרככות. מסננים היטב.
- 2. מועכים את הארטישוק הירושלמי במועך של פירה (לא במעבד מזון!) ומוסיפים לו יתרת החומרים. טועמים ומתקנים טעמים.
- 3. ממיסים חמאה במחבת. יוצרים לביבות בידיים רטובות ומטגנים משני צדדים עד הזהבה.
- 4. מגישים עם רוטב של מעט מיונז עם שמנת מתוקה, מלח ופלפל, מעט עלי טימין.