פילה דניס עם לביבת תפו"א
במיוחד לכבוד חג החנוכה, השף איתן ששון ממסעדת "גוצ'ה" מציע מתכון קצת אחר ללבית תפוחי האדמה המסורתית, ומגיש אותה לצד פילה של דניס בליווי ירקות בסויה ומירין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל 4 סועדים:
- 2 דגי דניס במשקל 500 גרם כ"א מפולטים ונקיים מעצמות
- ללביבות:
- 2 תפו"א מקולפים ומגוררים בפומפיה
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח
- 1 כף פרמזן מגורר
- 1 חופן תרד טרי קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
- שמן לטיגון
- לירקות:
- 1 גזר מקולף וחתוך לרצועות
- 1 קולרבי מקולף וחתוך לרצועות
- ½ חבילה נבטים סיניים
- 1 חופן תרד טרי
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מירין
- מיץ מחצי לימון
- 1 שן שום פרוס דק
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- מלח ופלפל
- מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הלביבה היטב. סוחטים ומטגנים לביבות דקות במחבת רחבה עד שזהוב, מוציאים לנייר סופג.
- 2. מתבלים את הדג במלח ופלפל. צולים על הצד עם העור כ-4 דקות, הופכים וממשיכים לצלות כדקה נוספת.
- 3. מקפיצים את הירקות עם מעט שמן עד שמתחילים להשחים.
- מוסיפים שום, ג'ינג'ר ומתבלים, מקפיצים עוד דקה ומוסיפים את הסויה והמירין. מקפיצים עוד כמה פעמים עד שהירקות יתרככו אבל עדיין ישאר מעט מהרוטב.
- 4. להגשה: מסדרים בצלחת את הירקות ללא הרוטב, מניחים ליד את הלביבה והדג ויוצקים כף מהרוטב של הירקות מעל.