פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קובה טבעוני במרק חומוס

      אורן גולדפינגר לוקח את הקובה המרוקני המוכר, ונותן לו טוויסט צמחוני: במקום מילוי הבשר - פטריות ובצל, או מילוי של שבבי סויה, טעים לא פחות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קובה במרק חומוס (דנה מאירזון)
      קובה במרק חומוס (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • למעטפת:
      • 2 כוסות סולת מלאה (אפשר גם רגילה)
      • כף שמן
      • מלח
      • פלפל
      • 1 כוס מים
      • קערת מים
      • למילוי פטריות:
      • 1 בצל
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 סלסלות פטריות
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • כפית בהרט
      • למילוי סויה:
      • 1/2 כוס שבבי סויה (להשיג ברשתות אורגניות)
      • 3/4 כוס מים רתוחים
      • 1 בצל
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • כפית פפריקה
      • כפית בהרט
      • 1/2 כפית קינמון
      • למרק חומוס:
      • כוס גרגירי חומוס מושרים
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל
      • 2 תפו"א קטנים
      • חופן גבעולי סלרי
      • 1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
      • כף כורכום
      • כף חוויאג' למרק
      • פלפל ומלח לפי הטעם
      • 1/2 לימון

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים בצד קערה עם מים ודואגים לשמור על ידיים רטובות כל זמן ההכנה.
      • 2. מערבבים סולת עם שמן, מלח ופלפל בקערה ומוסיפים מים. לשים את התערובת ומניחים בצד לכמה דקות, עד שהבצק סופח את הנוזלים. הבצק אמור להיות רך אך לא מדי.
      • 3. לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לכדור ומשטחים על כף היד.
      • 4. מכינים מילוי בצל ופטריות: קוצצים את הבצל והפטריות.
      • 5. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומקפיצים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 6. או מכינים מילוי שבבי סויה: משרים את שבבי הסויה במים הרתוחים עד שהם מתרככים. שוטפים, מסננים וסוחטים היטב.
      • 7. מטגנים בצל, מוסיפים לו את הסויה והתבלינים ומקפיצים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 8. מגלגלים מעט מהמילוי לכדור ומניחים במרכז הבצק.
      • 9. עם היד השניה תופסים את המילוי, הופכים ומשחררים את היד האוחזת בבצק.
      • 10. אצבעות היד הפנויה צובטות את שולי הבצק וסוגרות אותו סביב המילוי.
      • 11. מהדקים ומגלגלים לכדור.
      • 12. מכינים את המרק: משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.
      • 13. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.
      • 14. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
      • 15. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.
      • 16. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.
      • 17. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.
      • 18. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.
      • 19. מגישים חם.

      עוד מתכוני חומוס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -