- 1. פורסים את החציל על קליפתו לפרוסות עבות, ומסדרים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 
 - 
 - 2. מרססים (או מורחים) מעט שמן זית על הפרוסות, ומתבלים במלח ובפלפל. 
 - 
 - 3. מניחים בתבנית גם את הפלפלים. 
 - 
 - 4. קולים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהחצילים רכים וזהובים וקליפת הפלפלים משחירה (החצילים 20-30 דקות, הפלפלים מעט יותר). 
 - 
 - 5. במחצית הזמן הופכים את הירקות. 
 - 
 - 6. מוציאים את הירקות מהתנור, וכשהם מצטננים מעט קולפים את הפלפלים ונפטרים מהקליפות ומהגרעינים. 
 - 
 - 7. קוצצים את הירקות הקלויים לקוביות בגודל כס"מ. 
 - 
 - 8. מערבבים בקערה את הירקות עם יתר החומרים, מלבד שמן הזית. 
 - 
 - 9. משמנים במעט שמן זית את חלקן הפנימי של טבעות אפייה ממתכת, למניעת הידבקות. 
 - 
 - 10. במחבת, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים את שמן הזית. 
 - 
 - 11. מניחים במחבת את טבעות האפייה וממלאים אותן בתערובת הדג והירקות. 
 - 
 - 12. מטגנים עד להשחמה קלה, כ-2 דקות. 
 - 
 - 13. הופכים ומטגנים להשחמה מן הצד השני. 
 - 
 - 14. מחלצים את הקציצות מהמחבת בעזרת מרית, ומסירים בזהירות את הטבעות. מגישים חם.