- 1. פורסים את החציל על קליפתו לפרוסות עבות, ומסדרים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
- 2. מרססים (או מורחים) מעט שמן זית על הפרוסות, ומתבלים במלח ובפלפל.
-
- 3. מניחים בתבנית גם את הפלפלים.
-
- 4. קולים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהחצילים רכים וזהובים וקליפת הפלפלים משחירה (החצילים 20-30 דקות, הפלפלים מעט יותר).
-
- 5. במחצית הזמן הופכים את הירקות.
-
- 6. מוציאים את הירקות מהתנור, וכשהם מצטננים מעט קולפים את הפלפלים ונפטרים מהקליפות ומהגרעינים.
-
- 7. קוצצים את הירקות הקלויים לקוביות בגודל כס"מ.
-
- 8. מערבבים בקערה את הירקות עם יתר החומרים, מלבד שמן הזית.
-
- 9. משמנים במעט שמן זית את חלקן הפנימי של טבעות אפייה ממתכת, למניעת הידבקות.
-
- 10. במחבת, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים את שמן הזית.
-
- 11. מניחים במחבת את טבעות האפייה וממלאים אותן בתערובת הדג והירקות.
-
- 12. מטגנים עד להשחמה קלה, כ-2 דקות.
-
- 13. הופכים ומטגנים להשחמה מן הצד השני.
-
- 14. מחלצים את הקציצות מהמחבת בעזרת מרית, ומסירים בזהירות את הטבעות. מגישים חם.