וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המבורגר פורלית עם חצילים

דורעם גונט מכין קציצות דגים גדולות מדג פורלית, שכדאי לטגן בתוך טבעות אפייה ממתכת, לא רק כדי שייראו כמו המבורגר, אלא בשביל לשמור על צורתן.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

פישבורגר. ShutterStock
פישבורגר

מצרכים למתכון

  • 1 חציל בגודל בינוני (600-700 גרם), רצוי מזן בלאדי
  • 2 פלפלים אדומים
  • תרסיס שמן זית (או 2 כפות)
  • 350 גרם פילה פורלית טרי, ללא עור, חתוך לקוביות בגודל כס"מ
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • צרור קטן של עלי שמיר קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את החציל על קליפתו לפרוסות עבות, ומסדרים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • 2. מרססים (או מורחים) מעט שמן זית על הפרוסות, ומתבלים במלח ובפלפל.
  • 3. מניחים בתבנית גם את הפלפלים.
  • 4. קולים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהחצילים רכים וזהובים וקליפת הפלפלים משחירה (החצילים 20-30 דקות, הפלפלים מעט יותר).
  • 5. במחצית הזמן הופכים את הירקות.
  • 6. מוציאים את הירקות מהתנור, וכשהם מצטננים מעט קולפים את הפלפלים ונפטרים מהקליפות ומהגרעינים.
  • 7. קוצצים את הירקות הקלויים לקוביות בגודל כס"מ.
  • 8. מערבבים בקערה את הירקות עם יתר החומרים, מלבד שמן הזית.
  • 9. משמנים במעט שמן זית את חלקן הפנימי של טבעות אפייה ממתכת, למניעת הידבקות.
  • 10. במחבת, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים את שמן הזית.
  • 11. מניחים במחבת את טבעות האפייה וממלאים אותן בתערובת הדג והירקות.
  • 12. מטגנים עד להשחמה קלה, כ-2 דקות.
  • 13. הופכים ומטגנים להשחמה מן הצד השני.
  • 14. מחלצים את הקציצות מהמחבת בעזרת מרית, ומסירים בזהירות את הטבעות. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully