דג פורל אפוי בבירה
הבירה המצויינת במתכון היא קרלסברג, אבל ניתן להתאים כל בירה לפי הטעם האישי: בירות קלילות יותר פחות ישתלטו, בירת סטאוט כמו גינס תעניק מרקם יותר קטיפתי ומריר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 דגי פורל
- בקבוק בירה קרלסברג 330 מ"ל
- 2 שיני שום כתושות
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל
- מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. להשרות את הדגים במלח ובמיץ לימון כחצי שעה.
- 2. לערבב את הבירה, השום, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ולצקת את התערובת על הדג בתוך תבנית.
- 3. לאפות במשך כעשרים דקות בתנור בחום בינוני.