- 1. מתחילים בהכנת הסלסה: במחבת יבשה או בתנור קולים קלות
- את האגוזים, עד שהם הופכים פריכים והקליפה נפרדת מהם
- בקלות (זהירות, לא לשרוף).
-
- 2. מצננים קלות ומשפשפים בין האצבעות כדי להפריד לפחות
- חלק מהקליפה החומה הדקיקה העוטפת את האגוזים, שממנה
- נפטרים.
-
- 3. בסכין חדה קוצצים גס את האגוזים, רצוי בעודם חמימים.
-
- 4. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את
- הקישואים ומקפיצים במהירות, רק עד שהם מתחילים להזהיב
- אך נשארים פריכים, 3-4 דקות.
-
- 5. מוסיפים למחבת את האוכמניות, החומץ והסוכר ומבשלים עד
- שהסוכר נמס, דקה או שתיים.
-
- 6. מורידים מהאש, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומתבלים
- בשמיר, במלח ובפלפל.
-
- 7. אם מכינים מראש, אפשר לחמם קלות ברגע האחרון, או להגיש
- חמים או בטמפרטורת החדר.
-
- 8. להכנת הדגים: מחממים במחבת אחרת את שתי כפות שמן
- הזית הנותרות. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל.
-
- 9. כשהשמן חם, מניחים את הדגים במחבת, צד העור כלפי מטה,
- ומטגנים דקה או שתיים, עד שהעור נעשה פריך (כדאי ללחוץ
- קלות על הדגים ביד או במרית, כדי להבטיח שהעור כולו ייגע
- בתחתית המחבת). הופכים ומטגנים כמה שניות מהצד השני,
- ומוציאים מהמחבת.
-
- 10. מגישים את הדגים עם הסלסה, אפשר עם עוד זילוף של שמן
- זית משובח.