מתכונים חמים

דג מטוגן עם סלסת קישואים

דורעם גונט מציע להכין מראש את סלסת הקישואים והאגוזים. ככה אפשר ברגע האחרון רק לטגן את הדגים ולהגיש אותם לוהטים, לצד התוספת המערננת.

מתכון מאת: דורעם גונט, .
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דג פורל במילוי אגוזי מלך של אירמה (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 4 פילטים של דג טרי במשקל כ-150 גרם כל אחד (פורל, דניס, לברק)
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם אגוזי לוז קלופים
  • 700 גרם קישואים, קצוצים לקוביות בגודל כ-7 מ"מ
  • ½ כוס אוכמניות מיובשות
  • ¼ כוס חומץ בן יין אדום
  • 2 כפות סוכר
  • צרור קטן של שמיר, קצוץ
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנת הסלסה: במחבת יבשה או בתנור קולים קלות
  • את האגוזים, עד שהם הופכים פריכים והקליפה נפרדת מהם
  • בקלות (זהירות, לא לשרוף).
  • 2. מצננים קלות ומשפשפים בין האצבעות כדי להפריד לפחות
  • חלק מהקליפה החומה הדקיקה העוטפת את האגוזים, שממנה
  • נפטרים.
  • 3. בסכין חדה קוצצים גס את האגוזים, רצוי בעודם חמימים.
  • 4. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את
  • הקישואים ומקפיצים במהירות, רק עד שהם מתחילים להזהיב
  • אך נשארים פריכים, 3-4 דקות.
  • 5. מוסיפים למחבת את האוכמניות, החומץ והסוכר ומבשלים עד
  • שהסוכר נמס, דקה או שתיים.
  • 6. מורידים מהאש, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומתבלים
  • בשמיר, במלח ובפלפל.
  • 7. אם מכינים מראש, אפשר לחמם קלות ברגע האחרון, או להגיש
  • חמים או בטמפרטורת החדר.
  • 8. להכנת הדגים: מחממים במחבת אחרת את שתי כפות שמן
  • הזית הנותרות. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל.
  • 9. כשהשמן חם, מניחים את הדגים במחבת, צד העור כלפי מטה,
  • ומטגנים דקה או שתיים, עד שהעור נעשה פריך (כדאי ללחוץ
  • קלות על הדגים ביד או במרית, כדי להבטיח שהעור כולו ייגע
  • בתחתית המחבת). הופכים ומטגנים כמה שניות מהצד השני,
  • ומוציאים מהמחבת.
  • 10. מגישים את הדגים עם הסלסה, אפשר עם עוד זילוף של שמן
  • זית משובח.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully