- 1. מכינים את בלילת הטמפורה: טורפים את הביצה יחד עם הסודה והקרח תוך כדי הכנסת אוויר. מוסיפים בהדרגה את קמח הטמפורה תוך כדי ערבול. שומרים את הבלילה במקום קר.
-
- 2. מצפים את פרוסות החציל בקמח הטמפורה ומעבירים לבלילת הטמפורה הקרה עד כדי כיסוי כל החציל.
-
- 3. מטגנים את הפרוסות בשמן עמוק שחומם מראש עד שהבלילה מסביב מזהיבה.
-
- 4. מוציאים מן השמן ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
-
- 5. להכנת הרוטב: שמים בסיר את המירין והסאקה ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך כ-5 דקות נוספות.
-
- 6. מעבירים את סיר הנוזלים לסיר מים חמים גדול יותר (מניחים את הסיר על גבי המים החמים שבסיר השני).
-
- 7. מוסיפים לסיר הנוזלים את מחית המיסו והסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד למשך כחצי שעה.
-
- 8. להגשה: עורמים את רצועות החציל על צלחת מרכזית ומחלקים מהרוטב לקעריות הגשה בהתאם לכמות הסועדים.