וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל טמפורה ברוטב מיסו

מתכון מאת: ניצן רז, מערכת וואלה

חציל טמפורה ברוטב מיסו. ברני ארדוב
חציל טמפורה ברוטב מיסו

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • חציל גדול פרוס לחצאי טבעות בעובי של 1 ס"מ
  • קמח טמפורה לקימוח
  • לבלילה:
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות סודה
  • 10 קוביות קרח
  • 3 כוסות קמח טמפורה
  • לרוטב:
  • כוס סאקה
  • כוס מירין
  • 350 גרם מחית מיסו לבן (ניתן להשיג בחנויות המזרח השונות)
  • 250 גרם סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את בלילת הטמפורה: טורפים את הביצה יחד עם הסודה והקרח תוך כדי הכנסת אוויר. מוסיפים בהדרגה את קמח הטמפורה תוך כדי ערבול. שומרים את הבלילה במקום קר.
  • 2. מצפים את פרוסות החציל בקמח הטמפורה ומעבירים לבלילת הטמפורה הקרה עד כדי כיסוי כל החציל.
  • 3. מטגנים את הפרוסות בשמן עמוק שחומם מראש עד שהבלילה מסביב מזהיבה.
  • 4. מוציאים מן השמן ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • 5. להכנת הרוטב: שמים בסיר את המירין והסאקה ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך כ-5 דקות נוספות.
  • 6. מעבירים את סיר הנוזלים לסיר מים חמים גדול יותר (מניחים את הסיר על גבי המים החמים שבסיר השני).
  • 7. מוסיפים לסיר הנוזלים את מחית המיסו והסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד למשך כחצי שעה.
  • 8. להגשה: עורמים את רצועות החציל על צלחת מרכזית ומחלקים מהרוטב לקעריות הגשה בהתאם לכמות הסועדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully