ספייסי טונה
באדיבות מסעדת ה-FRAME ברמת החייל
מצרכים
- 150 גר' טונה אדומה, פרוסה דק
- 4 אצות נורי
- לאורז:
- 500 גר' אורז עגול
- ½ ליטר מים
- 100 מ"ל חומץ (או חומץ אורז עם 2 כפות סוכר)
- למילוי:
- 300 גר' טונה אדומה, קצוצה לקוביות
- 2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
- 4 כפות מיונז
- 2 כפות צ'ילי חריף
- ½ כף שומשום
- לרוטב מיונז:
- 5 כפות מיונז
- 2 כפות צ'ילי חריף
- 1 כפית מיץ לימון
- לקישוט:
- מעט שבבי טמפורה (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז ומבשלים במים בסיר מכוסה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 20 דקות.
- 2. מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.
- 3. לרוטב מיונז: מערבבים היטב את כל החומרים לרוטב המיונז.
- 4. להרכבת המנה: מניחים על מחצלת לגלגול סושי אצה. מסדרים מעליה שכבת אורז אחידה לכל אורכה ומהדקים. הופכים את האצה, כך שהאורז יפנה כלפי מטה.
- 5. מניחים במרכז האצה לאורכה מעט מתערובת המילוי ומגלגלים לרול.
- 6. כאשר הרול מוכן, מניחים על האורז את רצועות הטונה, מהדקים היטב ופרוסים כל רול לשישה חלקים. מכינים באותו אופן שישה רולים.
- 7. מעטרים ברוטב המיונז ואם רוצים - בשבבי טמפורה.