ספייסי טונה

באדיבות מסעדת ה-FRAME ברמת החייל

מתכון מאת: מערכת וואלה!
רול ספייסי טונה

מצרכים

  • 150 גר' טונה אדומה, פרוסה דק
  • 4 אצות נורי
  • לאורז:
  • 500 גר' אורז עגול
  • ½ ליטר מים
  • 100 מ"ל חומץ (או חומץ אורז עם 2 כפות סוכר)
  • למילוי:
  • 300 גר' טונה אדומה, קצוצה לקוביות
  • 2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות צ'ילי חריף
  • ½ כף שומשום
  • לרוטב מיונז:
  • 5 כפות מיונז
  • 2 כפות צ'ילי חריף
  • 1 כפית מיץ לימון
  • לקישוט:
  • מעט שבבי טמפורה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז ומבשלים במים בסיר מכוסה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 20 דקות.
  • 2. מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.
  • 3. לרוטב מיונז: מערבבים היטב את כל החומרים לרוטב המיונז.
  • 4. להרכבת המנה: מניחים על מחצלת לגלגול סושי אצה. מסדרים מעליה שכבת אורז אחידה לכל אורכה ומהדקים. הופכים את האצה, כך שהאורז יפנה כלפי מטה.
  • 5. מניחים במרכז האצה לאורכה מעט מתערובת המילוי ומגלגלים לרול.
  • 6. כאשר הרול מוכן, מניחים על האורז את רצועות הטונה, מהדקים היטב ופרוסים כל רול לשישה חלקים. מכינים באותו אופן שישה רולים.
  • 7. מעטרים ברוטב המיונז ואם רוצים - בשבבי טמפורה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully