- 1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
-
- 2. בסיר, מביאים את המים הקרים והאורז לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
-
- 3. מבשלים במשך 20 דקות, מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות. בינתיים, מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
-
- 4. מעבירים את האורז לקערה ויוצקים אליו טיפין-טיפין את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב בידיים רטובות.
-
- 5. עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד, למניעת הידבקות האורז אליה, ומתחילים להרכיב את הסושי: מניחים אצת נורי על המחצלת (הצד המחוספס למעלה) ומרפדים אותה בשכבת אורז. מקפידים להשאיר שוליים של 2 ס"מ מלמעלה ומלמטה. בחלק שקרוב אלינו מניחים רצועות ירקות. מרטיבים את השוליים במעט מים ומתחילים לגלגל ולהדק את הרול.
-
- 6. בעזרת סכין רטובה פורסים את הרול לעיגולים בעובי של 2 ס"מ.
-
- 7. מגישים עם סויה וג'ינג'ר כבוש.