סושי ביתי

לא צריך לבלות שנים ביפן או לעבור הכשרה מיוחדת כדי להכין סושי בבית. אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" מלמד אתכם איך להפיק ארוחה קסומה תוך פחות משעה.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • 2 כוסות אורז לסושי
  • 2 כוסות מים קרים
  • ¾ כוס חומץ אורז
  • 4 וחצי כפות סוכר
  • ½ כף מלח
  • אצות נורי
  • משחת וואסבי
  • רצועות ירקות: גזר, מלפפון, עירית וכו'
  • להגשה:
  • רוטב סויה
  • ג'ינג'ר כבוש

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
  • 2. בסיר, מביאים את המים הקרים והאורז לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  • 3. מבשלים במשך 20 דקות, מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות. בינתיים, מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
  • 4. מעבירים את האורז לקערה ויוצקים אליו טיפין-טיפין את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב בידיים רטובות.
  • 5. עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד, למניעת הידבקות האורז אליה, ומתחילים להרכיב את הסושי: מניחים אצת נורי על המחצלת (הצד המחוספס למעלה) ומרפדים אותה בשכבת אורז. מקפידים להשאיר שוליים של 2 ס"מ מלמעלה ומלמטה. בחלק שקרוב אלינו מניחים רצועות ירקות. מרטיבים את השוליים במעט מים ומתחילים לגלגל ולהדק את הרול.
  • 6. בעזרת סכין רטובה פורסים את הרול לעיגולים בעובי של 2 ס"מ.
  • 7. מגישים עם סויה וג'ינג'ר כבוש.
  • מרק יפני צח

  • צ'יראשי סושי

  • שעועית ירוקה

  • חזרת של שי-לי ליפא

  • פלפלים חריפים ממולאים בשר

  • בודהה בול סלמון

  • תפוחי אדמה במילוי בולונז

  • אנטיפסטי בצלים

  • מוקפץ פתיתים

  • צ׳יפס קרעי תפוחי אדמה

  • גראטן קולרבי ותפוחי אדמה

  • אנטיפסטי סלק

  • אנטיפסטי כרובית

  • אנטיפסטי קישואים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully