- מכינים את האורז לסושי
- מבשלים את האורז ביחד עם קצת סאקה ואצת קומבו (את האצה מוציאים מיד עם הרתיחה)
- במקביל מרתיחים בסיר קטן 6 כפות מירין, כף וחצי סוכר וכפית מלח.
- כשהאורז מוכן מעבירים לכלי גדול, עדיף מעץ, שופכים את תערובת החומץ ומערבבים בתנועות חיתוך (חשוב-לא למעוך) עד שהאורז מתקרר
-
- הכנת השרימפס - מחדירים לשרימפס המסכן קיסם עץ לאורכו על מנת לשמור אותו ישר ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומעט חומץ ומלח. מייד כשהשרימפס המסכן הופך ורוד מוציאים ומקלפים ומוציאים את השיפוד. חותכים לאורך ומקררים.
- הכנת הביצה - מטגנים במעט שמן ביצה מתובלת לטעמכם עד שהופכת לפרורים.
-
- הרכבת העוגה
- מרפדים תבנית עגולה מתפרקת 22 - 24 בניילון נצמד.
- מסדרים את השרימפס זנב לכיוון המרכז וראש לדפנות ובינהם ממלאים בביצה.
- (אם ממש לא אוהבים שרימפס ניתן להחליף במלפפון חתוך לאורכו, גזרים מבושלים, טונה או כל מה שעולה בראשכם)
- מהדקים מעל מחצית האורז.
- חותכים את דף הנורי לעיגול ומניחים על האורז (אם דף אחד לא מספיק להשתמש בשניים)
- מוסיפים את מחצית האורז השניה ומהדקים.
- הופכים על צלחת הגשה, מוציאים מהתבנית ומקלפים בזהירות את הניילון.