- לשטוף את האורז ולייבש לחצי שעה במסננת.
- לערבב את האורז בסיר עם כפית סוכר וחצי כפית מלח, להוסיף 3 ורבע כוסות מים.
- להרתיח ואחר כך לבשל על אש קטנה. להסיר מהאש ולהניח כ- 10 דקות על השיש הקר עם מכסה סגור.
- להעביר את האורז לקערה שטוחה וגדולה. לחמם את החומץ 2 כפיות הסוכר הנותרות וחצי כפית המלח הנותרת במיקרו-גל. לשפוך על האורז ולערבב בקלילות על מנת לא למעוך את האורז.
- להרטיב את הידיים ולנער, לקחת אורז ולפזר על האצה, להשאיר 1 ס"מ ריק בקצה האצה. (לא למעוך את האורז). לפזר מעט שומשום על כל האורז. לחתוך חתיכת ניילון נצמד ולהצמיד לאורז.
- להפוך את האצה כשהאורז כלפי מטה. לשים רצועת מלפפון, רצועת אבוקדו ורצועת דג.
- לגלגל את האצה ולשים לב לא לגלגל את הניילון בפנים.
- לחתוך את הרול עם הניילון עליו ואחר כך להפריד ומהחתיכות