טונה בלו-לאגונה של "קיוטו"
טונה כמו במסעדה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם נתח טונה אדומה
- 1/2 דף נורי (אצת ים)
- 150 גרם אטריות סומן (לבנות דקות)
- מעט ירקות חתוכים דק: גזר, מלפפון, בצל ירוק
- וואסבי
- לרוטב:
- 1/2 כוס סויה
- 2 כפות רוטב בלסמי
- 1 כפית חומץ
- 1 כפית מירין (יין אורז)
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי טחון דק
- מעט גרגרי כוסברה
- פלפל ומלח
אופן ההכנה
- 1. להכנת הרוטב: לערבב היטב את חומרי הרוטב ולשמור במקרר.
- 2. לעטוף את הטונה עם הנורי. להדביק עם ווסאבי כדי שהאצה לא תיפתח.
- 3. לטבול את הטונה בקמח מיוחד לבן ולזרוק אותה לטיגון עמוק למספר דקות עד שהקמח משחים קמעה.
- 4. בינתיים יש להכין את האטריות הלבנות עם הירקות בתוך קערה עמוקה עם מעט מהרוטב. לערבב היטב ולהניח במרכז צלחת גדולה.
- 5. את הטונה יש לפרוס לפרוסות לא דקות ולהניח מסביב לאטריות בצורת מניפה. לשפוך את שאריות הרוטב על הטונה.