- לבשל את האורז ביחס של 1:1, כלומר כוס מים על כוס אורז. (אפשר להכין במיקרו וזה יוצא נפלא). לאחר מכן להניח להתקרר מעט. להוסיף לאורז המבושל את התערובת הבאה:
- 2 כפות סוכר,
- 3 כפות חומץ אורז,
- 3 כפות יין לבן יבש,
- כפית אבקת ווסבי
- (כל המצרכים למכירה במכלת מזרח ומערב בשוק הכרמל).
- קוטמים את זנבות האספרגוס וחולטים במים רותחים לכמה שניות.
- מעשה המרכבה:
- לפרוס את האצה. להרטיב את כפות הידיים ולהניח את האורז עד כדי שני שליש מהאצה.
- למרוח בעזרת סכין רחבה גבינת שמנת על האורז,להוסיף נתחי סלמון, מעל להניח גבעולי אספרגוס ולפזר שומשום.
- לגלגל, לחתוך לשישה חלקים.