"סושי" פירה ודג מלוח
הבשלנית אורנה וולך מלמדת כיצד להכין לארוחת הנובי גוד "סושי" תפוחי אדמה ודג מלוח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-12 מנות
- 2 יחידות תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
- 2-3 יחידות פילה דג מלוח
- 4 יחידות עגבניות מיובשות
- 10 יחידות זיתי קלמטה
- 5-7 עלי בזיליקום
- כפית שמן זית
- עלי סלט
- עירית
אופן ההכנה
- 1. את תפוחי האדמה מקלפים ומועכים לפירה גס. מוסיפים זיתים קצוצים דק ועגבניות מיובשות.
- 2. בוזקים מעל הפירה כפית שמן זית ועלי בזיליקום קצוצים.
- 3. חותכים את הדג המלוח לחתיכות בעובי 1/2 ס"מ.
- 4.יוצרים "סושי": לוקחים כדור פירה קטן ביד (בערך כף מתערובת תפוחי האדמה), דוחסים ומשטחים לצורת סושי. ומעל מניחים את הדג. מניחים על עלה חסה ומקשטים בעירית. מגישים קר.