וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סושי דונאטס

מתכון ללהיט הויראלי התורן- סושי בצורת דונאט מגרה. אתם חייבים לנסות

מתכון מאת: מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • תבנית דונאטס עם חורים
  • לדונאט-אורז:
  • 2 כוסות אורז סושי
  • 2 כוסות מים קרים
  • ¾ כוס חומץ אורז
  • 4 וחצי כפות סוכר
  • ½ כף מלח
  • מעט שמן קוקוס
  • לקישוט:
  • סלמון טרי
  • טונה אדומה טרייה
  • שומשום לבן / שומשום שחור
  • אבוקדו
  • וואסאבי
  • רצועות ירקות: גזר, מלפפון, עירית וכו'
  • להגשה:
  • רוטב סויה
  • אצות נורי

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
  • 2. בסיר, מביאים את המים הקרים והאורז לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  • 3. מבשלים במשך 20 דקות, מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות. בינתיים, מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
  • 4. מעבירים את האורז לקערה ויוצקים אליו טיפין-טיפין את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב בידיים רטובות.
  • 5. משמנים מעט את תבנית הדונאטס על מנת שהאורז ייצא בקלות.
  • 6. מוסיפים את האורז לגומחות עד למעלה, ומהדקים היטב כך ששכבת האורז העליונה תהיה חלקה.
  • 7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתגבשות לכ-3 שעות.
  • 8. כשאתם מוכנים להתחיל בקישוט, מוציאים את תבנית הדונאטס מקירור ובעזרת סכין בעדינות הולכים מסביב לכל טבעת אורז, הפכו את התבנית והכו בעדינות עם כף עץ על מנת לעזור לדונאט-אורז לצאת בחוצה.
  • 9. קשטו כרצונכם עם קצועות של סלמון, טונה אדומה, אבוקדו, שומשום שחור, ג'ינג'ר וכו'. בסיום אפשר לפזר מעט סויה מלמעלה.
  • 10. אפשר להגיש על גבי אצת נורי גדולה.
  • קונוס סושי ממולא

  • סלט סושי

  • קופסת בנטו עם אוניגירי

  • דפי אורז במילוי דגים

  • שבלולי סלמון ברוטב תפוזים

  • תבשיל דג בתבלינים הודיים

  • אורז יפני עם סלמון וירקות

  • סלונה

  • דניס על תבשיל אורז ותרד

  • פאייה דגים וארטישוק

  • דג עם אורז של יחי זינו

  • פילה דג על מצע אורז

  • קערת אורז וסלמון

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully