- 1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי.
-
- 2. בסיר, מביאים את המים הקרים והאורז לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
-
- 3. מבשלים במשך 20 דקות, מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות. בינתיים, מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
-
- 4. מעבירים את האורז לקערה ויוצקים אליו טיפין-טיפין את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב בידיים רטובות.
-
- 5. משמנים מעט את תבנית הדונאטס על מנת שהאורז ייצא בקלות.
-
- 6. מוסיפים את האורז לגומחות עד למעלה, ומהדקים היטב כך ששכבת האורז העליונה תהיה חלקה.
-
- 7. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתגבשות לכ-3 שעות.
-
- 8. כשאתם מוכנים להתחיל בקישוט, מוציאים את תבנית הדונאטס מקירור ובעזרת סכין בעדינות הולכים מסביב לכל טבעת אורז, הפכו את התבנית והכו בעדינות עם כף עץ על מנת לעזור לדונאט-אורז לצאת בחוצה.
-
- 9. קשטו כרצונכם עם קצועות של סלמון, טונה אדומה, אבוקדו, שומשום שחור, ג'ינג'ר וכו'. בסיום אפשר לפזר מעט סויה מלמעלה.
-
- 10. אפשר להגיש על גבי אצת נורי גדולה.