וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פריקסה מקמח מלא עם אבוקדו ושקדים קלויים

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

פריקסה מקמח מלא עם אבוקדו ושקדים קלויים.
פריקסה מקמח מלא עם אבוקדו ושקדים קלויים

מצרכים למתכון

  • לפריקסה:
  • 1/2 ק"ג קמח מלא אורגני
  • 350 מ"ל מים קרים
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כף שטוחה של זרעוני ינסון (זרעי שומר)
  • 1.5-2 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף מלח
  • שמן זית טהור בחומציות נמוכה לטיגון
  • למילוי:
  • 3-4 אבוקדו בשלים
  • 1-2 לימונים בשלים
  • 2-3 כפות לימונים כבושים
  • 4 כפות בצל ירוק קצוץ דק (או עירית)
  • 3 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק
  • 1/2 כוס שקדים קלויים
  • מלח ים גס

אופן ההכנה

  • 1. לשים את כל חומרי הבצק ביד בקערת נירוסטה. מניחים לתפוח מכוסה בניילון כשעתיים, כשבמהלכן "מפילים" את הבצק פעמיים שלוש ולשים אותו בכל פעם מס' שניות. הבצק צריך להיות רך ונוזלי.
  • 2. מחממים סיר או ווק עם שמן זית טהור בחומציות נמוכה, לוקחים בידיים רטובות חתיכה בגודל לחמנייה קטנה מן הבצק ומטגנים את הפריקסה עד להזהבת 2 הצדדים - כשהצד התחתון זהוב, הופכים עד להזהבת הצד השני ומניחים על נייר סופג.
  • 3. מערבבים את כל חומרי המילוי ומתבלים במיץ לימון ובמלח, ניתן לערבב את השקדים לתוך המילוי או לפזר אח"כ מעל המילוי. פותחים כל פריקסה וממלאים באבוקדו, מקשטים בעלי כוסברה טריים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully