- 1. להכנת הניוקי: קולפים את תפוחיהאדמה ומבשלים במים עד שיתרככו. מסננים ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ושולחים למקפיא לשעתיים. חותכים בעזרת סכין חדה לקוביות בגודל 2 ס"מ.
-
- 2. להכנת הרוטב: מסננים את הפטריות (שומרים את מי השרייה) וקוצצים דק.
-
- 3. שמים במחבת טפלון גדולה את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר הופך לקרמל. מוסיפים למחבת את שני סוגי הפטריות, מי השרייה של פטריות הפורצ'יני והשמנת המתוקה, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומשפרים תיבול.
-
- 4. להשלמת המנה: מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח, מוסיפים את הניוקי ומבשלים כ-3 דקות עד שהם צפים. מוציאים את הניוקי מהמים בכף מחוררת, מוסיפים לרוטב שבמחבת ומחממים דקה. מחלקים למנות, זורים מעל גבינת פרמזן מגוררת ומגישים.