וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי בקרמל פורצ'יני

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב קרמל פורצ'יני שלא ישאירו אף סועד אדיש

מתכון מאת: אבי ביטון ובני סיידא, מערכת וואלה

ניוקי בקרמל פורצ'יני.
ניוקי בקרמל פורצ'יני

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לניוקי:
  • 500 גרם תפוחי אדמה
  • 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 4 חלמונים
  • 100 גרם קמח
  • מלח
  • לרוטב:
  • 40 גרם פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות 
בכוס מים רותחים לחצי שעה
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 250 גרם (סלסילה) פטריות שמפיניון, 
פרוסות
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • גבינת פרמזן מגוררת, להגשה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הניוקי: קולפים את תפוחי–האדמה ומבשלים במים עד שיתרככו. מסננים ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ושולחים למקפיא לשעתיים. חותכים בעזרת סכין חדה לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  • 2. להכנת הרוטב: מסננים את הפטריות (שומרים את מי השרייה) וקוצצים דק.
  • 3. שמים במחבת טפלון גדולה את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר הופך לקרמל. מוסיפים למחבת את שני סוגי הפטריות, מי השרייה של פטריות הפורצ'יני והשמנת המתוקה, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומשפרים תיבול.
  • 4. להשלמת המנה: מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח, מוסיפים את הניוקי ומבשלים כ-3 דקות עד שהם צפים. מוציאים את הניוקי מהמים בכף מחוררת, מוסיפים לרוטב שבמחבת ומחממים דקה. מחלקים למנות, זורים מעל גבינת פרמזן מגוררת ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully