וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי פריטי

ניוקי עשויים בצק שמרים

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

ניוקי תפוח אדמה. ShutterStock
ניוקי תפוח אדמה

מצרכים למתכון

  • חצי קילו קמח
  • 50 גרם ‏(קוביה סטנדרטית‏) של שמרים טריים
  • חצי כוס חלב פושר
  • כפית מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים בחלב. מכניסים לקערת מערבל את הקמח, המלח, כף שמן זית ואת השמרים המומסים. מערבלים עד לקבלת בצק חלק ויחסית יבש.
  • 2. מכסים את הקערה במגבת נקייה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
  • 3. מוציאים ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ לערך. חותכים את עלה הבצק לריבועים של 7–8 ס"מ.
  • 4. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מכניסים לתוכה ריבוע בצק וכאשר הבצק מתנפח ומזהיב, הופכים ומזהיבים את הצד השני. ממשיכים עד שכל הריבועים מטוגנים.
  • 5. אפשר לעשות כמו הגויים ולהניח על כל ריבוע בצק מטוגן כמה פרוסות נקניק. מגישים חם. אפשר לפזר על הניוקי שבבי פרמזן או פקורינו.
  • 6. ואפשר לאלתר: מרדדים את הבצק טיפה פחות דק וחותכים לריבועים קטנים ‏(3 ס"מ לערך‏). מטגנים באותה הדרך, אבל אז מתקבלים ניוקי דומים לעוגיות נאות. עליהם מפזרים שבבי פרמזן. עשינו את שתי הגרסאות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully