- 1. ממיסים את השמרים בחלב. מכניסים לקערת מערבל את הקמח, המלח, כף שמן זית ואת השמרים המומסים. מערבלים עד לקבלת בצק חלק ויחסית יבש.
-
- 2. מכסים את הקערה במגבת נקייה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
-
- 3. מוציאים ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ לערך. חותכים את עלה הבצק לריבועים של 78 ס"מ.
-
- 4. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מכניסים לתוכה ריבוע בצק וכאשר הבצק מתנפח ומזהיב, הופכים ומזהיבים את הצד השני. ממשיכים עד שכל הריבועים מטוגנים.
-
- 5. אפשר לעשות כמו הגויים ולהניח על כל ריבוע בצק מטוגן כמה פרוסות נקניק. מגישים חם. אפשר לפזר על הניוקי שבבי פרמזן או פקורינו.
-
- 6. ואפשר לאלתר: מרדדים את הבצק טיפה פחות דק וחותכים לריבועים קטנים (3 ס"מ לערך). מטגנים באותה הדרך, אבל אז מתקבלים ניוקי דומים לעוגיות נאות. עליהם מפזרים שבבי פרמזן. עשינו את שתי הגרסאות.