פילה שולה בלימון
מסעדת "ארמנדו" הוותיקה מתמחה בדגים ויודעת היטב את העבודה. השף ארמנדו (עמי) קדוש מראה כיצד מכינים פילה שולה בניחוח לימוני נהדר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1-1.5 ק"ג דג אנטיאס מפולט
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס מיץ מלימון טרי
- 4 שיני שום קצוץ
- 1 גמבה קצוצה
- 1 כוס יין לבן משובח
- 1 כוס שמן זית משובח
- 1 עלי טימין
- 1 עלי רוזמרין
- מלח, פלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מניחים במגש שטוח את פילה הדג ובוזקים מעל פפריקה מתוקה, מוסיפים כוס מים ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.
- 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את שאר החומרים בכלי.
- 3. לאחר רבע שעה מוציאים את הדג, ושופכים את הנוזלים שבהם הדג התבשל.
- 4. מוציאים את הדג מהתנור ומפזרים את תערובת הרוטב על הדג ומכניסים לתנור לעוד כ 7 דקות.