פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת לימונדת תפוזים

      עוגה שנוצרה בהשראה של משקה המוגש בבית הקפה דגנית ושבעת הגמדים. הברקה של בעלת הבית (עוגה ללא חמאה)

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת לימונדת תפוזים (יח
      עוגת לימונדת תפוזים (יח"צ , רונן שיעיה)

      מצרכים

      • חומרים לתבנית רינג בקוטר 28 או שתי תבניות אינגליש קייק:
      • 200 גרם שמן חמניות
      • 1 וחצי כוסות סוכר לבן
      • 1/2 כוס סוכר חום כהה
      • 3 ביצים
      • 3 כוסות קמח
      • 1 כף אבקת אפיה
      • 1/2 כפית סודה לשתיה
      • 1/2 כפית סוכר וניל
      • 200 גר' שמנת חמוצה
      • 180 מ"ל מיץ תפוזים טבעי
      • 20 מ"ל מיץ לימון
      • 50 גרם שקדים פרוסים
      • גרדה משני תפוזים
      • לסירופ:
      • 1 כוס סוכר
      • 3/4 כוס מיץ תפוזים
      • 1/4 כוס מיץ לימון

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את השמן, סוכר לבן וסוכר חום.
      • 2. מנפים את הקמח אבקת האפייה, סודה לשתיה וסוכר הווניל.
      • 3. מערבבים עד איחוד. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מוסיפים את המיצים, גרדת התפוזים והשמנת. מערבבים עד איחוד,
      • ומקפלים פנימה את הקמח.
      • 4. משמנים תבנית בצורת טבעת ומפזרים שקדים פרוסים.
      • 5. מוזגים בזהירות את התערובת.
      • 6. אופים בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש.
      • מחכים שיצטנן ומוציאים בזהירות מהתבנית.
      • 7. להכנת הסירופ, מרתיחים את החומרים בסיר קטן ומבשלים כעשר דקות.
      • שופכים על העוגה.
      • אפשרות הגשה: אחרי שמצטנן ניתן לקשט בגנאש שוקולד.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -