וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת לימונדת תפוזים

עוגה שנוצרה בהשראה של משקה המוגש בבית הקפה דגנית ושבעת הגמדים. הברקה של בעלת הבית (עוגה ללא חמאה)

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת לימונדת תפוזים. רונן שיעיה,
עוגת לימונדת תפוזים/רונן שיעיה

מצרכים למתכון

  • חומרים לתבנית רינג בקוטר 28 או שתי תבניות אינגליש קייק:
  • 200 גרם שמן חמניות
  • 1 וחצי כוסות סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 3 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית סוכר וניל
  • 200 גר' שמנת חמוצה
  • 180 מ"ל מיץ תפוזים טבעי
  • 20 מ"ל מיץ לימון
  • 50 גרם שקדים פרוסים
  • גרדה משני תפוזים
  • לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את השמן, סוכר לבן וסוכר חום.
  • 2. מנפים את הקמח אבקת האפייה, סודה לשתיה וסוכר הווניל.
  • 3. מערבבים עד איחוד. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מוסיפים את המיצים, גרדת התפוזים והשמנת. מערבבים עד איחוד,
  • ומקפלים פנימה את הקמח.
  • 4. משמנים תבנית בצורת טבעת ומפזרים שקדים פרוסים.
  • 5. מוזגים בזהירות את התערובת.
  • 6. אופים בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש.
  • מחכים שיצטנן ומוציאים בזהירות מהתבנית.
  • 7. להכנת הסירופ, מרתיחים את החומרים בסיר קטן ומבשלים כעשר דקות.
  • שופכים על העוגה.
  • אפשרות הגשה: אחרי שמצטנן ניתן לקשט בגנאש שוקולד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully