עוגת תפוזים ופרג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 110 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 3/4 1 כוס קמח מנופה
- 1/2 2 כפיות אבקת אפיה
- 0.6 כוס חלב
- 85 גרם פרג טחון
- 1 כפות תמצית וניל
- קליפה מגורדת משני תפוזים
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום 180 צליוס ומשמנים תבנית בקוטר 23 ס"מ מניחים נייר אפיה בתחתית.
- מקרימים את החמאה והסוכרעד לקבלת מרקם מוס עשיר.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבול אינטרסיבי.
- מוסיפים את הקמח והאפיה לתערובת החמאה
- ומערבבים בעדינות בעדינות תוך כדי הוספת החלב, הפרג, תמצית הוניל וקליפת התפוזים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך שעה.
- אם העוגה משחימה יתר על המידה לכסות מיד עם נייר כסף.