עוגת תפוזים רכה וטעימה
אמא שלי קוראת לעוגה הזאת "עוגה בלונדינית" (נגטיב של עוגה כושית, כנראה). זאת עוגה קלה, רכה וטעימה, שחיש מהר נעלמת כלא הייתה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ביצים, מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- *תבנית עגולה בקוטר 24, או סיר פלא, או 2 תבניות אינגליש קייק.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- 2. בקערה אחת (במיקסר או עם מיקסר יד) מקציפים חלמונים עם חצי כוס מהסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
- 3. מוסיפים, תוך הקצפה, את השמן, סוכר וניל, אבקת אפיה ואז קמח ומיץ לסירוגין. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה.
- 4. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס הסוכר הנותרת, לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת המוכנה.
- 5. מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה שחומה ותפוחה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.