וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוזים רכה וטעימה

אמא שלי קוראת לעוגה הזאת "עוגה בלונדינית" (נגטיב של עוגה כושית, כנראה). זאת עוגה קלה, רכה וטעימה, שחיש מהר נעלמת כלא הייתה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת תפוזים של סמדר ולטר. מערכת וואלה
עוגת תפוזים של סמדר ולטר

מצרכים למתכון

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • *תבנית עגולה בקוטר 24, או סיר פלא, או 2 תבניות אינגליש קייק.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. בקערה אחת (במיקסר או עם מיקסר יד) מקציפים חלמונים עם חצי כוס מהסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • 3. מוסיפים, תוך הקצפה, את השמן, סוכר וניל, אבקת אפיה ואז קמח ומיץ לסירוגין. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה.
  • 4. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס הסוכר הנותרת, לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת המוכנה.
  • 5. מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה שחומה ותפוחה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully