מתכונים חמים

עוגת תפוזים רכה וטעימה

אמא שלי קוראת לעוגה הזאת "עוגה בלונדינית" (נגטיב של עוגה כושית, כנראה). זאת עוגה קלה, רכה וטעימה, שחיש מהר נעלמת כלא הייתה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

עוגת תפוזים של סמדר ולטר (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • *תבנית עגולה בקוטר 24, או סיר פלא, או 2 תבניות אינגליש קייק.
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. בקערה אחת (במיקסר או עם מיקסר יד) מקציפים חלמונים עם חצי כוס מהסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • 3. מוסיפים, תוך הקצפה, את השמן, סוכר וניל, אבקת אפיה ואז קמח ומיץ לסירוגין. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה.
  • 4. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס הסוכר הנותרת, לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת המוכנה.
  • 5. מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה שחומה ותפוחה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully