וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארנצ'יני על מצע רוטב עגבניות

מתכון של השף שמעון מלול, ממסעדת גרניטה, שמראה כיצד להכין ארנצ'יני מושלמים: כאלו שיהיו פריכים מבחוץ, אבל נימוחים וממכרים מבפנים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

ארנצ'יני ברוטב עגבניות.
ארנצ'יני ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

  • 1 כוס אורז עגול (עדיף ארבוריו)
  • 1/2 2 כוסות ציר עוף/ירקות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות מוצרלה מגוררת
  • 1 כף פרמזן מגוררת
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • 1 כף זיתי קלמטה קצוצים דק
  • פירורי לחם
  • ביצה
  • לרוטב:
  • 5 שיני שום
  • 1/2 בצל לבן קצוץ
  • 4 עגבניות בשלות
  • 4 עלי בזיליקום
  • כף רסק עגבניות
  • מלח, פלפל וסוכר

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מטגנים את האורז במעט שמן זית עד שכולו עטוף בשומן.
  • 2. מוסיפים את היין, מצמצמים עד שהיין מתאדה ולאט לאט מוסיפים את ציר העוף תוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם מצקת אחת.
  • 3. לאחר שהאורז מוכן מוסיפים מלח, פלפל ואת הגבינות, מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מצננים מעט.
  • 4. מכינים רוטב עגבניות: במחבת מטגנים בשמן זית את השום והבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
  • 5. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 5 דקות. מעבירים את התערובת לבלנדר ומוסיפים את הבזיליקום, טוחנים (לא למשחה חלקה).
  • 6. מכינים את הארנצ'יני: מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג, עוטפים בביצה ופירורי לחם.
  • 7. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים עד להשחמה.
  • 8. מגישים: יוצקים את הרוטב לצלחת עמוקה במרכז, מסדרים את כדורי הארנצ'יני ומלמעלה מקשטים בפרמזן ועירית.
  • 9. מגישים את הארנצ'יני לשולחן, וממהרים לאכול, לפני שהכל ייחטף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully