פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ארנצ'יני על מצע רוטב עגבניות

      מתכון של השף שמעון מלול, ממסעדת גרניטה, שמראה כיצד להכין ארנצ'יני מושלמים: כאלו שיהיו פריכים מבחוץ, אבל נימוחים וממכרים מבפנים.

      6 מדרגים / 3.44 כוכבים

      ארנצ'יני ברוטב עגבניות (יח
      ארנצ'יני ברוטב עגבניות (יח"צ)

      מצרכים

      • 1 כוס אורז עגול (עדיף ארבוריו)
      • 1/2 2 כוסות ציר עוף/ירקות
      • 1/2 כוס יין לבן
      • 50 גרם חמאה
      • 3 כפות מוצרלה מגוררת
      • 1 כף פרמזן מגוררת
      • 2 כפות פטרוזיליה
      • 1 כף זיתי קלמטה קצוצים דק
      • פירורי לחם
      • ביצה
      • לרוטב:
      • 5 שיני שום
      • 1/2 בצל לבן קצוץ
      • 4 עגבניות בשלות
      • 4 עלי בזיליקום
      • כף רסק עגבניות
      • מלח, פלפל וסוכר

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר מטגנים את האורז במעט שמן זית עד שכולו עטוף בשומן.
      • 2. מוסיפים את היין, מצמצמים עד שהיין מתאדה ולאט לאט מוסיפים את ציר העוף תוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם מצקת אחת.
      • 3. לאחר שהאורז מוכן מוסיפים מלח, פלפל ואת הגבינות, מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מצננים מעט.
      • 4. מכינים רוטב עגבניות: במחבת מטגנים בשמן זית את השום והבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
      • 5. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 5 דקות. מעבירים את התערובת לבלנדר ומוסיפים את הבזיליקום, טוחנים (לא למשחה חלקה).
      • 6. מכינים את הארנצ'יני: מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג, עוטפים בביצה ופירורי לחם.
      • 7. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים עד להשחמה.
      • 8. מגישים: יוצקים את הרוטב לצלחת עמוקה במרכז, מסדרים את כדורי הארנצ'יני ומלמעלה מקשטים בפרמזן ועירית.
      • 9. מגישים את הארנצ'יני לשולחן, וממהרים לאכול, לפני שהכל ייחטף.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -