- 1. בסיר מטגנים את האורז במעט שמן זית עד שכולו עטוף בשומן.
-
- 2. מוסיפים את היין, מצמצמים עד שהיין מתאדה ולאט לאט מוסיפים את ציר העוף תוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם מצקת אחת.
-
- 3. לאחר שהאורז מוכן מוסיפים מלח, פלפל ואת הגבינות, מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מצננים מעט.
-
- 4. מכינים רוטב עגבניות: במחבת מטגנים בשמן זית את השום והבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
-
- 5. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 5 דקות. מעבירים את התערובת לבלנדר ומוסיפים את הבזיליקום, טוחנים (לא למשחה חלקה).
-
- 6. מכינים את הארנצ'יני: מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג, עוטפים בביצה ופירורי לחם.
-
- 7. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים עד להשחמה.
-
- 8. מגישים: יוצקים את הרוטב לצלחת עמוקה במרכז, מסדרים את כדורי הארנצ'יני ומלמעלה מקשטים בפרמזן ועירית.
-
- 9. מגישים את הארנצ'יני לשולחן, וממהרים לאכול, לפני שהכל ייחטף.