שרימפס בחמאה, שום ויין לבן
שרימפסים טובים לא צריכים שום דבר שיסתיר את טעמם, אלא רק עטיפה נעימה שתכסה אותם: קצת יין לבן, שום, וכמובן- חמאה מתקתקה ומושחתת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 24 יחידות שרימפס
- 100 מ"ל (חצי כוס) יין לבן חצי יבש
- 50 מ"ל מיץ לימון טרי (מלימון אחד)
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת גדולה וממיסים רבע מכמות החמאה יחד עם השום.
- 2. מוסיפים את השרימפס ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. מקפיצים דקה ומוסיפים יין ולימון.
- 4. מביאים לרתיחה ומוסיפים את שאר החמאה.
- 5. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומוסיפים את הפטרוזיליה. מגישים עם לחם טרי או קערה של אורז לבן.