- 1. בסיר רחב בעל תחתית עבה מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות הבצל בחום בינוני, עד שיתרככו ויזהיבו, כעשר דקות.
-
- 2. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים גם אותן להזהבה, 10-15 דקות נוספות.
-
- 3. מוסיפים את הפפריקה, הקימל, המים, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד, עד שהבשר רך אך אינו מתפרק. זמן הבישול תלוי בבשר, אבל אורך בדרך כלל כשעתיים או שעתיים וחצי. במשך הבישול כדאי לבדוק מדי פעם שיש מעט נוזלים בסיר. אם הנוזלים התאדו, מוסיפים מעט מאוד מים. לסוף הבישול יש להגיע כשהרוטב סמיך מאוד, ולא נוזלי.
-
- 4. כשהבשר רך, מוסיפים לסיר את העגבניות, הפלפלים ותפוחי האדמה. מערבבים כדי שהירקות יצופו ברוטב, ולא מוסיפים מים (הירקות יפרישו נוזלים וידללו את הרוטב).
-
- 5. מכסים שוב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות מבושלים (30-40 דקות). מגישים עם כל סוג של פחמימה, או משקיעים בהכנת בצקניות ומערבבים אותן בתבשיל לפני ההגשה.
-
- 6. מכינים בצקניות: במעבד מזון, בבלנדר או בקערה עם מטרפה מעבדים את כל החומרים, עד שמתקבלת בלילה. מידת הסמיכות של הבלילה צריכה להיות כזאת שאם נשפוך אותה על הפומפייה, יטפטפו נטיפים גדולים למדי של בצק דרך החורים. אם הבלילה נוזלית ומטפטפת במהירות גדולה, מוסיפים מעט קמח. אם הבלילה סמיכה ואינה מטפטפת דרך החורים כלל, מדללים אותה במעט מאוד מים.
-
- 7. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים עם כף מלח. כשהמים רותחים ברתיחה קלה מחזיקים את מכשיר הבצקניות או הפומפייה מעל הסיר ומוזגים פנימה את הבלילה (חשוב שהמים ירתחו כל הזמן, אחרת הבצקניות יידבקו זו לזו). הבצקניות יטפטפו אל המים, יישקעו וכעבור שניות אחדות יצופו על פני המים.
-
- 8. מניחים להן להתבשל במים הרותחים עוד כדקה, ואז אוספים אותן בכף מחוררת ומעבירים אותן ישירות לסיר עם הצלי.
-
- 9. מערבבים בעדינות כדי שהבצקניות יצופו ברוטב, ומגישים מיד.