וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי בקר ביין

הסוד האמיתי של קדירה טובה נובע מהחומרים בהם בוחרים להשתמש: ככל שתביאו בשר איכותי טוב יותר, ירקות טריים ויין טוב, כך הקדירה תגמל לכם בטעמה.

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה

ביף בורגניון. הילה קריב
ביף בורגניון

מצרכים למתכון

  • 2 קילו בשר בקר - חתוך לקוביות גדולות
  • 6-7 כפות שמן קנולה
  • ירקות שורש - אני השתמשתי בערך ב- 26 יחידות של גזרונים קטנים וצנוניות- שטופים היטב
  • 4 בצלים קטנים - קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 ענפי רוזמרין טרי
  • 1 ראש שום שלם חצוי לרוחבו
  • 1/2 בקבוק יין אדום יבש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מרק עוף טרי (ניתן להחליף במים ועדיין יצא טעים)
  • מלח ופלפל טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. במניחים את פיסות הבשר על נייר מגבת לספיגת הנוזלים ומתבלים במלח ופלפל. מחממים סיר גדול (כזה שמתאים לתנור) על אש גבוהה ומוסיפים כמחצית מהשמן.
  • 2. בשמן חם מאד, צולים את קוביות הבקר (סביר להניח שבשלוש פעמים נפרדות, ע"מ שחום המחבת יישאר גבוה ופיסות הבשר יושחמו כהלכה), עד שהן שחומות למשעי משני הצדדים. מוציאים לקערה.
  • 3. לאחר שכל הבשר הושחם, מוסיפים לסיר את שארית השמן וצולים בו את כל הירקות. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים קלות.
  • 4. כשהירקות משחימים מעט, מוסיפים את היין ומבשלים כמה דקות בביעבוע. בעזרת כף עץ, מגרדים היטב את תחתית הסיר.
  • 5. מוסיפים את מרק העוף, רסק העגבניות, מקלות הקינמון והרוזמרין. מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומעבירים לתנור שחומם ל-130 מעלות לכשעה. מורידים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות וממשיכים לאפות בחום נמוך כשעתיים - שלוש, עד אשר הבשר רך למשעי.
  • 6. יש לשים לב שבסיר ישנם תמיד נוזלים. במקרה וחסרים, מוסיפים מעט מים. אם מכינים את התבשיל יום לפני, ניתן לבשלו לא עד הסוף ולסיים ביום שאחרי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully