צלי בקר ביין

הסוד האמיתי של קדירה טובה נובע מהחומרים בהם בוחרים להשתמש: ככל שתביאו בשר איכותי טוב יותר, ירקות טריים ויין טוב, כך הקדירה תגמל לכם בטעמה.

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה!
ביף בורגניון. הילה קריב
ביף בורגניון

מצרכים

  • 2 קילו בשר בקר - חתוך לקוביות גדולות
  • 6-7 כפות שמן קנולה
  • ירקות שורש - אני השתמשתי בערך ב- 26 יחידות של גזרונים קטנים וצנוניות- שטופים היטב
  • 4 בצלים קטנים - קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 ענפי רוזמרין טרי
  • 1 ראש שום שלם חצוי לרוחבו
  • 1/2 בקבוק יין אדום יבש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מרק עוף טרי (ניתן להחליף במים ועדיין יצא טעים)
  • מלח ופלפל טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. במניחים את פיסות הבשר על נייר מגבת לספיגת הנוזלים ומתבלים במלח ופלפל. מחממים סיר גדול (כזה שמתאים לתנור) על אש גבוהה ומוסיפים כמחצית מהשמן.
  • 2. בשמן חם מאד, צולים את קוביות הבקר (סביר להניח שבשלוש פעמים נפרדות, ע"מ שחום המחבת יישאר גבוה ופיסות הבשר יושחמו כהלכה), עד שהן שחומות למשעי משני הצדדים. מוציאים לקערה.
  • 3. לאחר שכל הבשר הושחם, מוסיפים לסיר את שארית השמן וצולים בו את כל הירקות. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים קלות.
  • 4. כשהירקות משחימים מעט, מוסיפים את היין ומבשלים כמה דקות בביעבוע. בעזרת כף עץ, מגרדים היטב את תחתית הסיר.
  • 5. מוסיפים את מרק העוף, רסק העגבניות, מקלות הקינמון והרוזמרין. מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומעבירים לתנור שחומם ל-130 מעלות לכשעה. מורידים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות וממשיכים לאפות בחום נמוך כשעתיים - שלוש, עד אשר הבשר רך למשעי.
  • 6. יש לשים לב שבסיר ישנם תמיד נוזלים. במקרה וחסרים, מוסיפים מעט מים. אם מכינים את התבשיל יום לפני, ניתן לבשלו לא עד הסוף ולסיים ביום שאחרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully