פלטת בשרים
אבי קונפורטי, שף מסעדת "צפרה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 750 גרם פילה עגל או פילה לבן נקי מגידים
- 500 גרם אונגלה נקי מגידים
- 500 גרם פרגיות נקיות מגידים ושומן
- משרה לבשרים:
- 10 שיני שום
- 1 פלפל הלופיניו טרי ללא עוקץ וגרעינים
- 1 כף גרעיני כמון
- 1 חבילת כוסברה קצוצה
- 50 מל' מיץ ליים סחוט (ניתן להשיג גם קפוא)
- 50 מל' חומץ קנה סוכר/יין
- 50 גרם דבש
- 6 יחידות פלפל צ'יפוטלי אדובדו
- 150 מל' שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת, וקולים את גרעיני הכמון עד לקבלת ריח עז, מורידים מהאש ומצננים.
- 2. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים היטב.
- 3. יוצקים את המשרה על הבשרים, מעסים מעט ושומרים בקירור כשעתיים עד 24 שעות.
- 4. בגריל חם צולים את הבשרים תוך כדי מריחתם בנוזלי המשרה, עד למידת העשייה הרצוייה.
- 5. מורידים מהאש, ופורסים את הבשרים לפרוסות.