פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פלטת בשרים

      אבי קונפורטי, שף מסעדת "צפרה"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טורטייה אל קרבון (ברני ארדוב)
      טורטייה אל קרבון (ברני ארדוב)

      מצרכים

      • 750 גרם פילה עגל או פילה לבן נקי מגידים
      • 500 גרם אונגלה נקי מגידים
      • 500 גרם פרגיות נקיות מגידים ושומן
      • משרה לבשרים:
      • 10 שיני שום
      • 1 פלפל הלופיניו טרי ללא עוקץ וגרעינים
      • 1 כף גרעיני כמון
      • 1 חבילת כוסברה קצוצה
      • 50 מל' מיץ ליים סחוט (ניתן להשיג גם קפוא)
      • 50 מל' חומץ קנה סוכר/יין
      • 50 גרם דבש
      • 6 יחידות פלפל צ'יפוטלי אדובדו
      • 150 מל' שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מחבת, וקולים את גרעיני הכמון עד לקבלת ריח עז, מורידים מהאש ומצננים.
      • 2. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים היטב.
      • 3. יוצקים את המשרה על הבשרים, מעסים מעט ושומרים בקירור כשעתיים עד 24 שעות.
      • 4. בגריל חם צולים את הבשרים תוך כדי מריחתם בנוזלי המשרה, עד למידת העשייה הרצוייה.
      • 5. מורידים מהאש, ופורסים את הבשרים לפרוסות.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -