- 1. את הצו'רסקו המקורי מכינים על גריל פחמים וכך מומלץ להכין אותו על המנגל. אופציה נוספת היא להשתמש גם במחבת פסים.
-
- 2. דואגים שהנתחים יהיו בטמפרטורת החדר לפני ההכנה, משמנים את הנתחים עם מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
-
- 3. לאחר שהגריל חם מניחים עליו את הנתחים זמן העשיה הכולל הוא דקה וחצי מכל צד עבור מידת עשיה מדיום (ניתן להפחית או להגדיל את זמן העשייה). במחצית זמן הצליה מסובבים את הנתחים על מנת ליצור את סימני הצליה.
-
- 4. את הצ'ורסקו מגישים לצד אורז, תבשיל שעועית וצ'ימיצ'ורי אדום.
-
- 5. לשעועית: משרים את השעועית במים ביום לפני ומסננים.
-
- 6. בסיר קטן יוצקים שמן זית ומאדים את הבצל, הגזר, פלפלים, כרישה וסלרי.
-
- 7. מוסיפים את רסק העגבניות והצ'יפוטלה, את השעועית והתבלינים. מוסיפים מים עד לכיסוי של 1 ס"מ מעל התבשיל.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך השעועית. מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והבצל הירוק. מתבלים עם מלח ופלפל.
-
- 8. לצ'ימיצ'ורי: חולטים את העגבניות חליטה קצרה ומקררים במי קרח. מקלפים, מוציאים את הזרעים וחותכים לקוביות קטנות ואחידות.
-
- 9. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
- מערבבים היטב ומגישים לצד הצ'ורסקו ניתן בליווי אורז לבן.