וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'ורסקו עם תבשיל שעועית וצ'ימיצ'ורי אדום

ניצן רז, שף מסעדת "סושי סמבה"

מתכון מאת: ניצן רז, מערכת וואלה

צורסקו - פלטת בשרים. ברני ארדוב
צורסקו - פלטת בשרים

מצרכים למתכון

  • ל-4 אנשים:
  • לבשר:
  • 1.5 ק"ג מיקס בשרים לפי הטעם הכולל אנטרקוט, סינטה, פילה לבן וניתן גם נקניקיות מרגז או צ'וריסוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית
  • לתבשיל שעועית
  • 2 כוסות שעועית שחורה
  • בצל אחד קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבניה חתוכות לקוביות
  • 1 בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות
  • 1 כרישה חתוכה דק
  • חצי כוס סלרי אמריקאי קצוץ (גבעולים בלבד)
  • 2 פלפלים (אדום וצהוב) קצוצים דק
  • חצי צרור כוסברה (לא חייבים)
  • פלפל צ'יפוטלה מעושן אחד (או פלפל חריף אחר לפי הטעם)
  • 1 כפית כמון
  • כפית צ'ילי גרוס (או לפי הטעם)
  • כף אורגנו יבש
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לצ'ימיצ'ורי אדום
  • 2 עגבניות
  • 2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
  • 4 כפות חומץ בן-יין אדום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. את הצו'רסקו המקורי מכינים על גריל פחמים וכך מומלץ להכין אותו על המנגל. אופציה נוספת היא להשתמש גם במחבת פסים.
  • 2. דואגים שהנתחים יהיו בטמפרטורת החדר לפני ההכנה, משמנים את הנתחים עם מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
  • 3. לאחר שהגריל חם מניחים עליו את הנתחים – זמן העשיה הכולל הוא דקה וחצי מכל צד עבור מידת עשיה מדיום (ניתן להפחית או להגדיל את זמן העשייה). במחצית זמן הצליה מסובבים את הנתחים על מנת ליצור את סימני הצליה.
  • 4. את הצ'ורסקו מגישים לצד אורז, תבשיל שעועית וצ'ימיצ'ורי אדום.
  • 5. לשעועית: משרים את השעועית במים ביום לפני ומסננים.
  • 6. בסיר קטן יוצקים שמן זית ומאדים את הבצל, הגזר, פלפלים, כרישה וסלרי.
  • 7. מוסיפים את רסק העגבניות והצ'יפוטלה, את השעועית והתבלינים. מוסיפים מים עד לכיסוי של 1 ס"מ מעל התבשיל.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך השעועית. מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והבצל הירוק. מתבלים עם מלח ופלפל.
  • 8. לצ'ימיצ'ורי: חולטים את העגבניות חליטה קצרה ומקררים במי קרח. מקלפים, מוציאים את הזרעים וחותכים לקוביות קטנות ואחידות.
  • 9. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מערבבים היטב ומגישים לצד הצ'ורסקו ניתן בליווי אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully