סקונס ריקוטה עם צימוקים ודובדבנים
מתכון של ארז קומרובסקי, בית ספר לבישול גלילי במצפה מתת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם גבינת ריקוטה בקר 5%
- 1/4 1 כוסות קמח תופח
- 1/4 ועוד 3/4 כוס סוכר דמררה
- 1/2 מקל וניל
- 1 קליפת לימון קטן מגוררת
- 2 ביצים
- 1 כוס צימוקים (עדיף צימוקים אוזבקיים) או דובדבנים
- אפשר להשתמש בדובדבנים בעונה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הבצק למעט הצימוקים עם 3/4 כוס סוכר דמררה, יש להיזהר לא ללוש יתר על המידה.
- 2. משמנים ומקמחים נייר אפייה ומניחים על תבנית אפייה.
- 3. מוסיפים את הצימוקים לבצק ומערבבים קלות. על תבנית האפייה מניחים ברווחים (הבצק יתפח במהלך האפייה) כפות גדושות מן הבצק וזורים מעל את סוכר הדמררה שנותר (1/4 כוס).
- 4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כ20-25 דקות ומגישים.