- 1. קושרים את רגלי העוף זו לזו בחוט מטבח, ואת יתרת החוט מעבירים מעל הכנפיים כדי להצמיד אותן לגוף וקושרים על גב העוף.
-
- 2. מניחים את העוף בתבנית אלומיניום חד-פעמית בגודל 24x30 ס"מ ומפזרים סביבו את הירקות.
-
- 3. מניחים את ענפי התימין והרוזמרין על העוף והירקות. יוצקים את השמן, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים קלות.
-
- 4. מניחים מעל התבנית תבנית חד-פעמית הפוכה בגודל זהה, ועוטפים את החבילה בכמה שכבות של רדיד אלומיניום רחב ועבה. מהדקים היטב כדי להבטיח אטימה טובה. שומרים בקירור עד למדורה.
-
- 5. כשהאש במדורה שוככת ונותרים מאחור גחלים לוחשות, חופרים לצדה בור קטן שבתוכו אפשר להניח את החבילה. מעבירים בזהירות (בעזרת את חפירה או באלתור שמוצאים בשטח) שכבה של גחלים לתחתית הבור. כמות וגודל הגחלים צריכה להיות כזאת שתספיק לבעירה של קצת יותר משעה, לבישול העוף ולריכוך הירקות, אך לא תשרוף את תכולת החבילה בחום אינטנסיבי מדי. זה קריטי, מכיוון שאי אפשר להציץ לתוך החבילה ולבדוק את מצבה במשך הבישול.
-
- 6. מניחים את החבילה על הגחלים ועורמים עוד גחלים סביב החבילה ומעליה, כדי להבטיח בישול מכל הכיוונים, ומשאירים לצלייה של כשעה ורבע עד שעה וחצי.
-
- 7. מסלקים את הגחלים מן החבילה ומרחיקים אותה מהחום בעזרת את חפירה או כלי אחר.
-
- 8. מחכים עד שהחבילה תצטנן מעט ואפשר יהיה לפתוח אותה ולגלות מה עלה בגורלם של העוף והירקות. מקווים לטוב.