סושי בהכנה ביתית

את הסושי אפשר למלא במה שרוצים: בירקות, בדגים ואפילו בפירות. אבל הסוד לסושי אמיתי תמיד נעוץ באורז שלו, ובצורת הגלגול הנכונה.

מתכון מאת: דורעם גונט, .
סושי

מצרכים

  • כף אבקת ואסאבי
  • אורז סושי מוכן (ראו מתכון למעלה)
  • 10 דפי אצות נורי
  • מילויים מהרשימה, לפי המצאי והחשק
  • להגשה: רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערית אבקת ואסאבי עם כף מים, עד שמתקבלת משחה יבשה למדי. אם צריך, מוסיפים עוד מעט מים או אבקה, עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  • 2. מניחים דף נורי על מחצלת, הצד המבריק כלפי מטה והפסים של הנורי מאונכים. בידיים רטובות (אחרת האורז יידבק אליהן) נוטלים חופן אורז ומהדקים אותו בשכבה אחידה ודקה (פחות מס"מ) שתכסה את כל שטח הנורי, אך תשאיר שוליים של כס"מ בשני הקצוות - הקרוב והרחוק מאתנו.
  • 3. מורחים באצבע פס מאוזן של משחת ואסאבי על האורז, בערך במרכז. מניחים על פס הוואסאבי רצועות של מילוי, לפי החשק (אפשר לערבב כמה סוגי מילוי ברול אחד, אך רצוי שלא לחזור על אותם השילובים בכל הרולים, למען הגיוון).
  • 4. מרימים את האצה והאורז מהצד הקרוב אלינו, ומגלגלים מעל המילוי. אם יש מחצלת, נעזרים בה כדי להדק וליצור רול הדוק למדי. ממשיכים עד שנוצר גלול מהודק.
  • 5. בסכין חדה חוצים את הגליל במרכזו, ומצמידים את החצאים כך שהם מקבילים וצמודים זה לזה. חוצים שוב (מתקבלים ארבעה רבעים שווים), ואז חוצים כל חלק לשניים במרכזו, כך שמתקבלות 8 חתיכות מכל רול.
  • 6. מסדרים את החתיכות על צלחת, וממשיכים להכין כך את הגלילים הבאים.
  • 7. מגישים עם קעריות קטנות של סויה לטבילה (שבהן מערבבים ואסאבי לפי הטעם) וג'ינג'ר כבוש לניקוי החך בין ביס לביס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully