סלט כרוב עם פטריות ורימונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
- 6 פטריות שמפניון לבנות ומוצקות, פרוסות
- ½ כוס גרגרי רימונים
- חופן כוסברה קצוצה או נענע/פטרוזיליה
- 1 כף שמן
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- ½-1 כפית מלח
- 2 כפיות רכז רימונים (לא חובה)
- 1/3 כוס של פיצוחים קלויים (למשל: גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, שקדים לבנים, אגוזי מלך, צנוברים, או כל אגוז אחר שיש ואתם אוהבים).
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט כ-10 דקות לפני ההגשה. את הפיצוחים הקלויים מוסיפים בסמוך להגשה.
- 2. ניתן להשתמש בפיצוחים קלויים ומומלחים מראש או לקלות על מחבת חמה: מחממים היטב מחבת רחבה, מומלץ מחבת טפלון או קרמית, אין צורך להוסיף שמן. מוסיפים את הפיצוחים הנבחרים (כמה סוגים שרוצים, אפשר להסתפק גם בסוג אחד, אבל אז זה קצת משעמם...) וקולים על אש בינונית נמוכה. מערבבים קלות כל דקה. שימו לב שהאגוזים לא נשרפים, הם צריכים להיות בעלי גוון זהוב-שחום. אפשר להוסיף מעט מלח ופלפל.