תבשיל חצילים ברוטב עגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חצילים קלופים ופרוסים לפרוסות של 1 ס"מ
- ביצה טרופה
- כוס קמח + כפית מלח וחצי כפית פלפל לבן
- שמן לטיגון חצי עמוק
- לרוטב עגבניות:
- 1 בצל קצוץ דק
- מעט שמן לטיגון
- 3 שיני שום כתושות
- קופסת (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 3 עגבניות טריות מגוררות
- מלח
- פלפל שחור
- מעט סוכר (לפי הטעם)
- קורט כמון
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
אופן ההכנה
- 1. טובלים את פרוסות החציל בקמח ואז בביצה טרופה.
- 2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות החצילים עד הזהבה. מניחים על גבי נייר סופג.
- 3. מחממים מעט שמן בסיר רחב ומזהיבים את הבצל. מוסיפים עגבניות מרוסקות, עגבניות טריות, תבלינים ושום כתוש, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כרבע שעה ומוסיפים בעדינות את החצילים המטוגנים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד כ-20 דקות.
- 4. מגישים חם או קר, עם פטרוזיליה טרייה קצוצה.